Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017

Νέο Κ.Ο.Κ. σχεδιάζει η κυβέρνηση

Αλλαγές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας θα περιέχει το νέο νομοσχέδιο που αναμένεται να καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή το επόμενο διάστημα, όπως αποκάλυψε ο αρμόδιος υπουργός Χρ. Σπίρτζης. Με δηλώσεις του σε ΜΜΕ, ο υπουργός είπε ότι ο νέος ΚΟΚ θα κατηγοριοποιεί τις
παραβάσεις σε χαμηλής, μεσαίας και υψηλής επικινδυνότητας, βάσει των οποίων θα επιβάλλονται τα πρόστιμα, ενώ θα υπάρξουν και δύο πρόσθετες κατηγορίες παραβάσεων, όπου δεν θα επιβάλλονται πρόστιμα αλλά «πολύ σκληρά διοικητικά μέτρα».Επιπλέον, ο Χρ. Σπίρτζης είπε πως τα πρόστιμα θα επιβάλλονται βάσει εισοδηματικών κριτηρίων.
Οι παραβάσεις όπως χρήση κινητού τηλεφώνου εν ώρα οδήγησης, παράνομη οδήγηση εντός Λωρίδας Εκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) ή ακόμη και πέταγμα του τσιγάρου από το παράθυρο, θα επιφέρουν αφαίρεση της άδειας οδήγησης και των πινακίδων, την πρώτη φορά τέλεσης της παράβασης για δύο μήνες, τη δεύτερη για τέσσερις και σε περίπτωση επανάληψης ο παραβάτης θα καλείται να δώσει ξανά εξετάσεις.
Επίσης προαναγγέλθηκε η επιβολή ειδικής σήμανσης για τα ποδήλατα, δίχως να ξεκαθαρίζεται αν αυτή θα αποκτάται έναντι αντιτίμου.