Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

Το Σωματείο Ιδ.Ταξί Θεσσαλονίκης«Ο ΕΡΜΗΣ», πήρε απόφαση για συμμετοχή στην Πανελλαδική Απεργία στις 8 Δεκέμβρη με ΑΠΕΡΓΙΑ

Την Δευτέρα 28 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε Δ.Σ. του Σωματείου Ιδ.Ταξί Θεσσαλονίκης «Ο ΕΡΜΗΣ», όπου συζητήθηκε η πρόταση της Εν.Προοδευτικής Συνεργασίας για συμμετοχή στην Πανελλαδική Απεργία στις 8 Δεκέμβρη με ΑΠΕΡΓΙΑ και έγινε δεκτή με ψήφους 5 υπέρ και 4 κατά.
Η Εν.Προοδευτική Συνεργασία χαιρετίζει την απόφαση των συναδέλφων στο Δ.Σ. να στηρίξουν την πρόταση κρατώντας τίμια και γενναία στάση απέναντι στη συνείδησή τους, προτάσσοντας το καλό όλων των συναδέλφων.
Ακολουθεί η πρόταση της  Εν.Προοδευτικής Συνεργασίας :

Εν.Προοδευτική Συνεργασία 28/11/2016

«Πρόταση της Εν.Προοδευτικής Συνεργασίας για συμμετοχή στην Πανελλαδική Απεργία στις 8 Δεκέμβρη»
 
Κύριοι συνάδελφοι, έχει προκηρυχτεί Πανελλαδική Απεργία στις 8 Δεκέμβρη, στην οποία πήραν απόφαση για συμμετοχή οι πάντες(ΓΣΕΕ-ΓΣΕΒΕΕ).
Τη μέρα εκείνη, εργάτες, υπάλληλοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, συνταξιούχοι, αγρότες, ναυτεργάτες, φοιτητές, επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι θα απεργούν.
Συνάδελφοι, εκτός από τα ήδη αποφασισμένα φοροληστρικά μέτρα που μπαίνουν σε εφαρμογή από 1/1/2017 και αφορούν από τον ειδικό φόρο στα καύσιμα μέχρι τον καπνό, τον καφέ, τα ποτά, την τηλεφωνία, το ΦΠΑ στα νησιά, το ηλεκτρονικό τσιγάρο κ.α., αυτό που παζαρεύουν τις μέρες αυτές, είναι η παραπέρα επέκταση της εργατικής ζούγκλας με απελευθέρωση των απολύσεων, περαιτέρω ελαστικοποίηση της εργασίας και το lock out(ανταπεργία).
Στα σχέδιά τους είναι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί πακέτο με τον συνδικαλιστικό νόμο για τις απεργίες που θα ποινικοποιεί ακόμη και τη σκέψη για απεργία.
Συνάδελφοι να μην έχουμε αυταπάτες, όποια κυβέρνηση κι αν έρθει(ήρθαν άλλωστε πολλές), ότι πρόσημο κι αν έχει(κεντροδεξιό, κεντροαριστερό, η δήθεν αριστερό) θα συνεχιστεί το τσάκισμα των λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.
Εκεί που θα αφήνει τη σκυτάλη ο ένας θα την παίρνει ο άλλος και αυτό το γαϊτανάκι που ήδη έχουμε δει, θα συνεχίσει να παίζεται γιατί αυτό επιτάσσει η λεγόμενη «ανταγωνιστικότητα» που όλοι προσκυνούν όχι  για να δούμε εμείς άσπρη μέρα, αλλά για τα κέρδη τους. Ο κατήφορος θα συνεχιστεί ακόμη κι όταν έρθει η περιβόητη «ανάκαμψη» που για να διατηρηθεί θα πρέπει να παίρνουν διαρκώς νέα μέτρα.
Απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα δύο δρόμους έχουμε:
Ή της υποταγής και του συμβιβασμού όπου σαν θεατές θα κάνουμε τον τροχονόμο
Ή θα οργανώσουμε την πάλη μας που είναι η μόνη που μπορεί να βάλει φρένο στα σχέδιά τους και να ανοίξει νέους δρόμους για ένα πιο ελπιδοφόρο αύριο για μας και τα παιδιά μας.
Εν όψει λοιπόν της απεργίας στις 8 Δεκέμβρη πρέπει επιτέλους να αντιδράσουμε, να ψηλώσουμε κανά δυο πόντους το μπόι μας και να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν δεχόμαστε τους υποκατώτατους μισθούς τους, τις υποκατώτατες συντάξεις, την υποκατώτατη υγεία-παιδεία και εν τέλει την υποκατώτατη ζωή.
Συνάδελφοι, πέρα από τις όποιες ιδεολογικές διαφορές ή τις όποιες αντιλήψεις, ζητάμε από τον καθένα σας να δεχτείτε την πρότασή μας για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις με Απεργία.
Αν πάλι φοβάστε το βάρος της απόφασης, ας πάμε σε έκτακτη γενική συνέλευση να αποφασίσουν οι συνάδελφοι.

Εν.Προοδευτική Συνεργασία 28/11/2016