Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης:Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ Σάββατο 21 Οκτώβρη

Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ
Σάββατο 21 Οκτώβρη, στις 11.00 π.μ στο Αγ. Βενιζέλου
Οργάνωση και αγώνας ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων των λαϊκών νοικοκυριών
Οργανώσου στο σωματείο σου - να κλιμακώσουμε το ταξικό αγώνα
για δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε, 

Να μπούμε μπροστά να τους σταματήσουμε! Δεν θα επιτρέψουμε να μας ρημάζουν τη ζωή, να μας μαυρίζουν το μέλλον και να χτυπάνε το δικαίωμα κάθε εργαζόμενου να έχει ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του. Οι επενδύσεις που θα γίνουν, η όποια «ανάπτυξη» έρθει δεν αφορά εμάς, τους εργαζόμενους. Αφορά το μεγάλο κεφάλαιο, τα κοράκια των τραπεζών και σε αυτούς δίνει εξετάσεις η κυβέρνηση. 
Πως μπορούν να πείσουν τους χιλιάδες εμποροϋπάλληλους ότι τα βάρβαρα αυτά μέτρα θα φέρουν καλύτερες μέρες, ότι είναι πρόσκαιρα; 
Βλέπουμε τη δουλειά να εντατικοποιείται και ο μισθός να μειώνεται, οι ώρες απλήρωτης δουλειάς να συσσωρεύονται, οι συμβάσεις να γίνονται λάστιχο, ο ελεύθερος χρόνος με την κατάργηση της Κυριακής Αργίας να είναι περασμένα ξεχασμένα και από την άλλη πλευρά μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου να αυξάνουν τα κέρδη τους και να σκληραίνει ο μεταξύ τους ανταγωνισμός. 
Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης καλεί κάθε εργαζόμενο να αναρωτηθεί: γιατί σχεδιάζουν να χτυπήσουν το δικαίωμα στη απεργία, την οργανωτική δομή του κινήματος, τον τρόπο με τον οποίο θα οργανώνονται οι εργάτες; 
Θέλουν να τρομοκρατήσουν και να βάλουν εμπόδια στην οργάνωση των εργαζομένων. Η ελευθερία του να μιλάς, σταματάει όταν μπαίνει το ζήτημα του μεροκάματου, των δικαιωμάτων, όταν θίγονται τα κέρδη τους. Θέλουν σιγή νεκροταφείου μέσα στους χώρους δουλειάς για να συνεχίζουν απρόσκοπτα να αυγαταίνουν τα κέρδη τους. 
Θέλουν να μην αντιδράς όταν σου αλλάζουν τη σύμβαση και σου μειώνουν το μισθό, όταν είσαι με σύμβαση ενός μήνα, όταν είσαι ενοικιαζόμενος, όταν δουλεύεις 12ωρα και σηκώνεις βάρη επικίνδυνα για την υγεία σου, όταν σε απολύουν γιατί πέρασες τα 25 ή επειδή έμεινες έγκυος. Να μη μιλάμε μεταξύ μας για τα δικαιώματα μας, για τις διεκδικήσεις μας, να είμαστε στο πόστο μας με το κεφάλι κάτω. Δε θα τους περάσει! 
Δεν κάνουμε βήμα πίσω από το κεκτημένο δικαίωμά μας να συζητάμε μέσα στους χώρους δουλειάς, να οργανωνόμαστε, να συμμετέχουμε στις διαδικασίες και στις αποφάσεις των σωματείων, στην καθημερινή διεκδίκηση για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας. 
Το 90% των απεργιών που φτάνουν στα δικαστήρια κρίνονται παράνομες, ενώ έχει στηθεί ολόκληρη βιομηχανία από μηνύσεις και διώξεις ενάντια στους εκπροσώπους του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος με αποφάσεις που πολλές φορές κρίνουν ένοχους τους εργαζόμενους που μπαίνουν μπροστά, για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα των εργατών. 
Κανείς εργαζόμενος μόνος του απέναντι στην εργοδοσία, το κράτος και τους μηχανισμούς του. 
Η υπεράσπιση των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων και η βάρβαρη αντιλαϊκή επίθεση πάνε μαζί με την καταστολή των εργατικών-λαϊκών αγώνων και την ανοιχτή παρέμβαση στο ταξικό κίνημα. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η ενορχηστρωμένη παρέμβαση κυβέρνησης και εργοδοσίας στο συνδικαλιστικό κίνημα, με μακρύ χέρι τους συνδικαλιστές στο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να ενισχύσουν με μια απίστευτη τρομοκρατία έναν μηχανισμό που έχουν βαφτίσει σωματείο στο χώρο των σούπερ μάρκετ στην Αττική. 
Είναι κρίσιμο ζήτημα και χρειάζεται να ανοίξει η συζήτηση μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς για το τι ζωή μας αξίζει. Σε εμάς που με τη δουλειά μας κινούμε τα πάντα, σε εμάς που μοχθούμε μια ζωή για ένα καλύτερο αύριο και βλέπουμε να μη βγαίνει ούτε ο μήνας, δεν μας ταιριάζουν οι χαμηλές απαιτήσεις. 
Είναι τώρα η ώρα να υπερασπιστούμε το σύγχρονα δικαιώματα μας. Να βάλουμε φρένο στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που ευθύνεται για τις στρατιές ανέργων, για την κατάσταση στη δημόσια Υγεία και Παιδεία, για τα παιδιά που έμειναν εκτός παιδικών σταθμών και για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει η εργατική-λαϊκή οικογένεια. 
Με αλληλεγγύη και μαχητικές πρωτοβουλίες να υπερασπιστούμε τις ζωές μας. 
Δεν θα μείνουμε απλά θεατές της σκληρής επίθεσης του κεφαλαίου απέναντι στα φτωχά νοικοκυριά που δεν μπορούν αντικειμενικά να ανταποκριθούν στο δυσβάσταχτο χαράτσωμα και την κατακόρυφη αύξηση των φορολογικών βαρών, στις απολύσεις και στα λουκέτα, στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, με αποτέλεσμα να «κοκκινίσουν» τα δάνειά τους. 
Η επίθεση της κυβέρνησης και των αρπαχτικών θα κλιμακωθεί. Οι κατασχέσεις χρημάτων για χρέη θα διευρυνθούν. Επιπλέον οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα αφορούν και στην πρώτη κατοικία, θα γίνονται τρείς φορές την εβδομάδα (αντί μίας που ίσχυε μέχρι τώρα) και θα δίνεται η δυνατότητα στους τραπεζικούς ομίλους να εκχωρούν τα λεγόμενα κόκκινα δάνεια σε εταιρείες- κοράκια προκειμένου να προχωρούν άμεσα σε εκποίηση περιουσιών μαζί με τους τραπεζίτες! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κάνει ένα βήμα παραπάνω. Διαλύει ουσιαστικά την όποια παρεχόμενη προστασία υπήρχε στην πρώτη κατοικία. Κάνει παζάρια με τους τραπεζίτες για να καταργήσει τελείως ή να ρίξει σε πολύ χαμηλό επίπεδο τα κριτήρια προστασίας της πρώτης κατοικίας. 
Απαιτούμε: 
§ Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα