Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

ΤΑΞΙ:Κάλεσμα της Εν.Πρ.Συνεργασίας στην Απεργία, στις 14 Δεκέμβρη

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΚΑΛΕΣΜΑ
Συνάδελφε, Συναδέλφισσα
Η Ε.Π.Σ. σε καλεί να συμμετέχεις στην πανελλαδική απεργία την ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ στις 10:30 στο Άγαλμα Βενιζέλου.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλει τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης αλλά και τα 100 περίπου προαπαιτούμενα της 4ης που ακολουθεί αμέσως μετά (Γενάρης-Μάρτης 2018) να περάσουν αθόρυβα. Επιδιώκουν να αποπροσανατολίσουν ανάμεσα σε μπόχα και σκάνδαλα που ξεπηδούν για να περάσει «στα ψιλά» ο νέος γύρος της επίθεσης στα δικαιώματα μας που περιλαμβάνει:
·         την έναρξη και ένταση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών προς όφελος των τραπεζών
·         2 δις νέα φορολογικά βάρη που περιλαμβάνονται στο κρατικό προϋπολογισμό για το 2018
·         την ακόμα μεγαλύτερη περικοπή των κρατικών δαπανών για υγεία, παιδεία, πρόνοια, την περικοπή των συντάξεων
·         το νέο συνδικαλιστικό νόμο που θα φέρει νέα εμπόδια για την οργάνωση των αγώνων (η απόφαση για προκήρυξη απεργίας θα χρειάζεται απαρτία 50%+1 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών του σωματείου)
·         το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας προς όφελος των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων (Λιγνιτικά πεδία, ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ, ΟΣΕ, Λιμάνια, Αεροδρόμια)
Σε αυτά φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε τις εξελίξεις στον κλάδο μας με το ν/σ που έχει τεθεί προς συζήτηση και θα ψηφιστεί μέσα στο Γενάρη που αφορά την παράδοση του μεταφορικού έργου στις μεγάλες εταιρίες διαμεσολάβησης. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν καταργεί τις γνωστές εταιρίες τύπου uber, taxibeat, όχι μόνο δεν απαγορεύει τη χρήση ΙΧ στην επιβατική μεταφορά, αντίθετα διαμορφώνει το νομικό πλαίσιο λειτουργίας τους, ουσιαστικά τις κατοχυρώνει και τυπικά στα πλαίσια της νέας “απελευθερωμένης” αγοράς που διαμόρφωσαν οι νόμοι 4070/12, 4093/12, 4199/13 και 4313/14.
ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης στα χέρια μας
Κάνουμε στην άκρη τις συμβιβασμένες και ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που δεν έχουν καμία διάθεση ούτε και σκοπό να οργανώσουν κίνημα κόντρα στις απαιτήσεις και τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, κόντρα στην ανταγωνιστικότητα και στα μέτρα που μας τσακίζουν για να στηριχτεί η κερδοφορία των μονοπωλίων και στον δικό μας κλάδο.
Σ’ αυτή τη ρότα βαδίζει και το Προεδρείο του ΕΡΜΗ που χέρι-χέρι με τη διοίκηση της Ομοσπονδίας γίνονται εμπόδιο για άλλη μια φορά στους αγώνες μας αφού στην πρόταση που καταθέσαμε για συμμετοχή στην απεργία, δεν πήραν θέση πετώντας το μπαλάκι στην ομοσπονδία.
Σε θέλουν στη γωνιά θεατή! Έχουν υποστείλει εδώ και χρόνια τη σημαία του αγώνα, αρνούνται δογματικά τις προτάσεις μας για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, το μόνο που κάνουν είναι να χαριεντίζονται με κυβερνήσεις και τοπικούς παράγοντες ανταλλάσοντας φιλοφρονήσεις, παρουσιάζοντας ως σωτήρια τα εκάστοτε νομοσχέδια που απελευθέρωσαν το μεταφορικό μας έργο και μας υποτάσσουν στις μεγάλες εταιρίες.
Αυτοί που διοικούν σήμερα αλλά και αυτοί που διοικούσαν μέχρι χθες, παρουσιάζονται σήμερα ως καινούριοι (ενόψει των εκλογών του σωματείου) εξαντλούν τη συνδικαλιστική τους δράση σε τουαλέτες, παγκάκια και τέντες αδιαφορώντας για τις κλήσεις και το κυνηγητό από την Τροχαία.
Είναι οι ίδιοι που με τη στάση τους καλλιεργούν την αδράνεια, την ηττοπάθεια, την αδιαφορία και την απογοήτευση διευκολύνοντας την κυβέρνηση, όχι μόνο να περνάει τα μέτρα «αναίμακτα» αλλά της δίνουν και πάτημα να ισχυρίζεται ξεδιάντροπα ότι ο λαός συναινεί σε όλα αυτά.
ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ
ΚΑΝΕ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Αφορολόγητο όριο για όλους τους αυτοαπασχολούμενους πρασαυξημένο για κάθε προστατευόμενο μέλος.
Καμιά κατάσχεση τραπεζικού λογαριασμού, πρώτης κατοικίας, επαγγελματικού οχήματος.
Πάγωμα των χρεών προς τον ασφαλιστικό φορέα, την εφορία.
Διαγραφή τόκων ,προσαυξήσεων και σημαντικού μέρους του αρχικού ποσού. Αρκετά φεσωθήκαμε για τις τράπεζες.
Μακροχρόνιες ρυθμίσεις, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.
Επιδότηση από το κράτος για την αντικατάσταση του οχήματος.
Κατάργηση όλων των νόμων της απελευθέρωσης (4070/12-4093/12) που εκμεταλλεύονται όλες οι μονοπωλιακές εταιρείες.
ΔΕ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ-ΔΕ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ
Δίνουμε τη μάχη από κοινού με όλους τους συναδέλφους μας, ταξιτζήδες, φορτηγατζήδες, μαγαζάτορες, αυτοαπασχολούμενους γιατί έχουμε κοινά προβλήματα.
Δίνουμε τη μάχη από κοινού με τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο και κλάδο γιατί έχουμε κοινό εχθρό, γιατί τα προβλήματα μας έχουν κοινή ρίζα.
ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 10:30 Π.Μ.  ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ