Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Οι κομμουνιστές της Ευρώπης δυναμώνουν την πάλη κατά της ΕΕ του κεφαλαίου και του πολέμου.

Οι λαοί να κατευθύνουν την πάλη στην αναμέτρηση 

με την εξουσία των μονοπωλίων, με την ΕΕ


Το λογότυπο της «Πρωτοβουλίας» Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων
Την 1η Οκτώβρη είχαμε την ιδρυτική συνάντηση μιας νέας μορφής περιφερειακής συνεργασίας των Κομμουνιστικών Κομμάτων στην Ευρώπη, που πήρε τον τίτλο
«Πρωτοβουλία Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων για τη μελέτη κι επεξεργασία ευρωπαϊκών ζητημάτων και το συντονισμό της δράσης τους».
Χωρίς ισχυρό κομμουνιστικό κίνημα σε κάθε χώρα, χωρίς το συντονισμό της δράσης και την επεξεργασία κοινής επαναστατικής στρατηγικής, το κομμουνιστικό κίνημα δεν μπορεί να ικανοποιήσει τους λόγους της ύπαρξής του. 
Βεβαίως, καταλαβαίνουμε πως δεν μπορούμε σήμερα από τη μια στιγμή στην άλλη να ξεπεράσουμε μια κατάσταση που έχει διαμορφωθεί δεκαετίες τώρα.
Ωστόσο, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να ανασκουμπωθούμε, οργανώνοντας την πάλη μας, μελετώντας από κοινού τις σύνθετες ευρωπαϊκές και παγκόσμιες εξελίξεις, χαράσσοντας και συντονίζοντας την κοινή δράση μας ενάντια στην ΕΕ του κεφαλαίου και του πολέμου.
Σε μερικούς μήνες έχουμε μπροστά μας μια σημαντική πολιτική μάχη, τις ευρωεκλογές, στην οποία τα Κομμουνιστικά
κι Εργατικά Κόμματα πρέπει να στρέψουν τα πυρά τους ενάντια στην αστική και οπορτουνιστική στρατηγική, ενάντια στην ΕΕ, προτάσσοντας τη δική τους πολιτική πρόταση.
Πριν 165 χρόνια οι Μαρξ και Ενγκελς
δημοσίευαν το μεγαλοφυές έργο τους, το "Κομμουνιστικό Μανιφέστο", που ξεκινούσε με τη διαπίστωση πως: "Ενα φάντασμα πλανιέται στην Ευρώπη: το φάντασμα του κομμουνισμού. 
Ολες οι δυνάμεις της γερασμένης Ευρώπης ενώθηκαν σε μια ιερή συμμαχία για να κυνηγήσουν αυτό το φάντασμα".
Η επίθεση που δέχονται και σήμερα οι κομμουνιστικές ιδέες από αστούς κι οπορτουνιστές δείχνει πως αυτό το "φάντασμα" εξακολουθεί να ενοχλεί την "παλιά Ευρώπη", παρά το αδυνάτισμά του, γιατί αποτελεί τη μοναδική πραγματικά εναλλακτική πρόταση, που δεν είναι άλλη από τη σοσιαλιστική - κομμουνιστική κοινωνία. 
Οσο η ανάπτυξη της συνεργασίας και της κοινής δράσης των Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων στην Ευρώπη θα παίρνει "σάρκα και οστά", τόσο ουσιαστικότερα θα στρώνεται το έδαφος για σημαντικές ριζοσπαστικές αλλαγές και στην ευρωπαϊκή ήπειρο. 
Σ' αυτήν την κατεύθυνση το ΚΚΕ θα συμβάλει στο μέτρο των δυνάμεών του