Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Ιράκ: Δεν έχει τέλος η αιματοχυσία - Άλλοι 38 νεκροί τη Δευτέρα

Δέκα χρόνια μετά τηνιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους σε βάρος του Ιράκ, η ειρήνη και η ασφάλεια που υπόσχονταν οι ιμπεριαλιστές στο λαό της χώρας, δεν έχει έρθει ακόμη. Αντίθετα, τη στιγμή που οι πολυεθνικές -που έχουν εξασφαλίσει πρόσβαση στις πλουτοπαραγωγικές πηγές του Ιράκ- «πνίγονται» στα κέρδη, ο λαός της χώρας «πνίγεται» στο αίμα.
Τη Δευτέρα τουλάχιστον 38 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν
σε μια νέα σειρά βομβιστικών επιθέσεων, κυρίως με παγιδευμένα αυτοκίνητα, όπως δήλωσαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και αυτόπτες μάρτυρες.
Επτά παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν στη Βαγδάτη με αποτέλεσμα 29 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και να τραυματιστούν 63 ακόμη. Τουλάχιστον οι πέντε από τις επιθέσεις αυτές έγιναν σε συνοικίες όπου ζουν μέλη της σιιτικής πλειονότητας. Η μία έγινε στη συνοικία αλ Ντούρα της σουνιτικής μειονότητας. Στην πόλη Μπακούμπα, περίπου 60 χλμ. βορειοανατολικά της πρωτεύουσας, 9 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 21 τραυματίστηκαν σε τρεις βομβιστικές επιθέσεις και μία επίθεση ενόπλων σε μια κατοικημένη περιοχή.
Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, 979 άνθρωποι σκοτώθηκαν το Σεπτέμβρη, ενώ σύμφωνα με την οργάνωση Iraq Body Count, μέχρι στιγμής φέτος έχουν χάσει τη ζωή τους σε επεισόδια βίας πάνω από 6.000 άνθρωποι.