Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙ:Συγκέντρωση με οχήματα στο υπουργείο Μεταφορών (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

Συγκέντρωση με τα ταξί πραγματοποίησαν οι Επιτροπές Αγώνα Ταξί στο υπουργείο Μεταφορών, απαιτώντας λύσεις για την προστασία της υγείας, αλλά και για να μπορέσουν να ζήσουν τις οικογένειές τους, καθώς το lockdown εξανέμισε το εισόδημά τους, αλλά τα έξοδα και τα χρέη τους παραμένουν στα ύψη. Νωρίτερα συγκεντρώθηκαν στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς» από το οποίο πραγματοποίησαν αυτοκινητοπορεία με τα ταξί μέχρι το υπουργείο.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής του ΚΚΕ, καθώς και αντιπροσωπεία της ΟΒΣΑ, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Θανάση Καλαμπαλίκη.

Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου στον οποίο κατέθεσαν τα αιτήματά τους. Ο γγ του υπουργείου φάνηκε θετικός στο αίτημα της άμεσης ένταξης όλων των επαγγελματιών στο επίδομα ειδικού σκοπού και στην καταβολή χωρίς όρους και προϋποθέσεις της επιστρεπτέας προκαταβολής, ωστόσο μετατοπίζοντας την ευθύνη από το υπουργείο Μεταφορών, σημείωσε ότι οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν από το υπουργείο Οικονομικών.  

«Η οργάνωση της πάλης μας είναι ο μόνος δρόμος ώστε να αναδείξουμε τα δίκαια αιτήματά μας και να υπερασπιστούμε τη ζωή μας. Να απαιτήσουμε εδώ και τώρα λύσεις για την προστασία της υγείας, αλλά και για να ζήσουμε τις οικογένειές μας», τονίζουν οι Επιτροπές Αγώνα Ταξί, προσθέτοντας ότι «οι χειρισμοί της κυβέρνησης στην πανδημία, η νέα κρίση και οι πολιτικές που την συνοδεύουν μας οδηγούν στη χρεοκοπία. Το lockdown εξανέμισε το εισόδημα, διογκώνει τα χρέη μας. Οι αναστολές πληρωμών θα βρεθούν μπροστά μας».

Οι Επιτροπές Αγώνα Ταξί απαιτούν:

  • Την άμεση ένταξη όλων των επαγγελματιών στο επίδομα ειδικού σκοπού.

  • Την επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019. Την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος. Τη μείωση των έμμεσων φόρων.

  • Απαλλαγή από την καταβολή εισφορών ατομικής ασφάλισης για όσο διάστημα κρατούν τα έκτακτα μέτρα, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Το κράτος να καλύψει πλήρως τις ασφαλιστικές μας εισφορές, συνταξιοδοτικές και υγείας.

  • Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης -κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις λογαριασμών- που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν δρομολογηθεί για χρέη είτε προς Δημόσιο είτε προς ιδιώτες, πρώην ΔΕΚΟ, προμηθευτές κ.ά. Να καταργηθεί στην πράξη ο «Πτωχευτικός».

  • Αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων, δόσεων και ρυθμίσεων στις τράπεζες, για όλους τους αυτοαπασχολούμενους και τα λαϊκά στρώματα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Αρκετά ταΐσαμε τις τράπεζες.

  • Διαγραφή τμήματος των χρεών προς την εφορία και τις τράπεζες. Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων. Διαγραφή 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους είναι άνεργοι.

  • Να διατηρηθεί το 13% στον ΦΠΑ.

  • Να μειωθεί το κόστος του πετρελαίου κίνησης, μειώνοντας τους φόρους που επιβάλλονται στην τιμή του, όπως στους εφοπλιστές.

  • Επιδότηση στην αντικατάσταση του οχήματος και του ταξιμέτρου με χρήματα από το ΕΣΠΑ αφού άμεσα το μεγαλύτερο ποσοστό αυτοκινήτων πρέπει να αντικατασταθεί. 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ VIDEO - ΦΩΤΟ