Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Μουντιάλ 2014-3ος Όμιλος: Κολομβία - Ελλάδα 3-0.Δεν αξίζαμε τέτοια ήττα(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Η Εθνική προσπάθησε αλλά η Κολομβία ήταν πιο αποτελεσματική και έτσι επικράτησε με 3-0 του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο πλαίσιο του 3ου ομίλου του Μουντιάλ της Βραζιλίας.
Οι Κολομβιάνοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 5' με τον Αρμέρο να πλασάρει, η μπάλα να βρίσκει στον Μανωλά και να
καταλήγει στα δίχτυα, το 2-0 το έκανε ο Τέο Γκουτιέρεζ στο 58' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ροντρίγκεζ και στο 93' ο δημιουργός του δεύτερου γκολ διαμόρφωσε το τελικό 3-0.


Το ματς
Το ξεκίνημα ήταν ότι χειρότερο για την Εθνική μας ,ο Κουαδράδο άδειασε τον Χολέμπας, ο Ροντρίγκεζ προσποιήθηκε και ο Αμρέρο έπιασε το σουτ κάνοντας το 1-0 μόλις στο 5'. Η μπάλα κόντραρε μάλιστα στον Μανωλά, ξεγέλασε τον Καρνέζη και κατέληξε αργά στα ελληνικά δίχτυα. Μεγάλη ευκαιρία πάντως χάθηκε αμέσως μετά, με τον Κονέ να μην πιάνει καλά το σουτ από κοντά.
Από εκείνο το σημείο και έπειτα η ομάδα του Πέκερμαν έδωσε χώρο στην Εθνική μας που προσπάθησε να τον εκμεταλλευτεί χωρίς επιτυχία τις περισσότερες φορές.
Με Κονέ, Σαμαρά και Τοροσίδη να είναι οι πιο δραστήριοι, οι διεθνείς μας βρήκαν ευκαιρίες να σκοράρουν, αρχικά με την
κεφαλιά του Τοροσίδη να φεύγει λίγο άουτ στο 28'. Λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου, ήρθε η καλύτερη στιγμή για τους Έλληνες, αλλά ο Οσπίνα ήταν σε ετοιμότητα και έβγαλε το καλό σουτ του θετικότατου Κονέ.
Η εξέλιξη του αγώνα, έδειξε πως δεχθήκαμε ένα «τζάμπα» γκολ, ενώ παρά το ότι οι Κολομβιάνοι μαζεύτηκαν πίσω και
στόχευαν στην αντεπίθεση, δεν μπόρεσαν να φανούν απειλητικοί.
Μπήκαν πιο επιθετικά στο δεύτερο 45λεπτο, δείχνοντας πως ήθελαν το δεύτερο γκολ. Κάτι που πέτυχαν από ένα κόρνερ
στο 58'. Ο Αγκιλάρ έκανε την παράλληλη προβολή μπροστά από τον Σαμαρά, με τον Γκουτιέρεζ να στέλνει από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.
Παρά το μειονέκτημα δύο τερμάτων, είχαμε τη δυνατότητα να μπούμε άμεσα στο ματς, αλλά η κεφαλιά του Γκέκα στο 63' σε κενή
εστία, βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι! Ο Κονέ δημιούργησε τη φάση με βαθιά μπαλιά στον Τοροσίδη ο οποίος γύρισε τη μπάλα στη μικρή περιοχή αλλά ο φορ της Εθνικής δεν βρήκε στόχο τον στόχο.
Οι αλλαγές των Φετφατζίδη, Μήτρογλου φρέσκαραν την
11άδα αλλά η Κολομβία πρόσεχε πλέον τα μετόπισθεν και δεν επέτρεπε τη δημιουργία επικίνδυνων φάσεων.
Ο ρυθμός έπεσε αισθητά στη συνέχεια, με την Κολομβία να βρίσκει την ευκαιρία μετά από ένα γρήγορα εκτελεσμένο φάουλ και τον Ροντρίγκεζ να πλασάρει εύστοχα τον Καρνέζη στις καθυστερήσεις για το τελικό 3-0.


Η Εθνική σε γενικές γραμμές έδειξε ότι προσπάθησε, πλησίασε, αλλά η αντίπαλός της ήταν πολύ αποτελεσματική και αυτό σε συνάρτηση με τις χαμένες ευκαιρίες που είχαν οι διεθνείς με τον Κονέ 7' και 45', τον Γκέκα στο 63' (δοκαρι), και με τον Μήτρογλου στο 70' πήρε την μεγάλη νίκη.
Αχίλλειος πτέρνα της Εθνικής ήταν η άμυνά της αφού και στα δύο γκολ ολιγώρησε χαρακτηριστικά,


παράλληλα φάνηκε η έλλειψη φρεσκάδας στα πλάγια αλλά και η τροφοδότηση τους από το κέντρο, ενώ και ο Φάνης Γκέκας εκτός της φάσης που είχε το δοκάρι δεν μπήκε καθόλου στο ματς.
Παιδαριώδη τα λάθη που μας έφεραν πίσω με 2-0, αν και οι Κολομβιανοί μας είχαν ανησυχήσει ελάχιστα. Παρόλα αυτά αν ήμασταν πιο αποτελεσματικοί μπροστά, τότε θα είχαμε πολλές πιθανότητες να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα απέναντι σε μία ομάδα που δεν φόβισε κανέναν

με την απόδοση της.

Ο Σάντος διάβασε πολύ καλά το παιχνίδι πριν την έναρξη του, αλλά στη συνέχεια άργησε να επέμβει. Οπως αποδείχθηκε, η επιλογή του Γκέκα ήταν λανθασμένη αφού έδειξε και στο φιλικό με τη Βολιβία, εκεί όπου ο έμπειρος επιθετικός απέτυχε να σκοράρει σε τρεις ανεπανάληπτες ευκαιρίες που δημιουργήσαμε,ότι δεν μπορεί να σκοράρει, ωστόσο επέλεξε τον Λαρισαίο άσο στην αρχική ενδεκάδα. Το Σάββατο ο Γκέκας αστόχησε σε κενή εστία χωρίς τερματοφύλακα,χωρίς κανέναν αντίπαλο.
Η είσοδος του Γιάννη Φετφατζίδη άλλαξε λίγο την ισορροπία, με τους διεθνείς να πιέζουν, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο Κονέ.
Έτσι οι διεθνείς μας για ακόμη μια πρεμιέρα γνώρισαν την ήττα (4-0 από την Αργεντινή το 1994 και 2-0 από την Νότια Κορέα το




2010) και πλέον το ματς με την Ιαπωνία στις 20/6 θα κρίνει ποιο θα είναι το μέλλον της Εθνικής στα γήπεδα της Βραζιλίας. 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
Κολομβία (Ζοσέ Πέκερμαν): Οσπίνα, Ζουνίγια, Γιέπες, Ζαπάτα, Αρμέρο (75΄Αρίας), Κουαδράδο, Σάντσες, Αγκουιλάρ (68' Μεχία), Τζέιμς, Ροντρίγκεζ, Γκουτιέρζ, Ιμπάρμπο.

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Κατσουράνης, Μανιάτης, Κονέ (78' Καραγκούνης), Σαλπιγγίδης (57' Σαλπιγγίδης), Σαμαράς, Γκέκας (64' Μήτρογλου).