Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Μουντιάλ 2014 - 2ος Όμιλος: H καλύτερη Χιλή κέρδισε 3-1 την Αυστραλία(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Νικηφόρο ήταν το ντεμπούτο της Χιλής στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Με τα γκολ των Σάντσες (12΄), Βαλντίβια (14΄) και Μποσεζούρ (90+2΄) η ομάδα του Χόρχε Σαμπάολι επικράτησε με 3-1 της Αυστραλίας στην «Αρένα Παντανάλ» της Κουϊάμπα, στο δεύτερο χρονικά ματς του 2ου Ομίλου της διοργάνωσης. Τα «καγκουρό» μείωσαν με τον Κέιχιλ στο 35΄.
Στο πρώτο παιχνίδι του Μουντιάλ που δεν είχαμε κάποιο
κραυγαλέο διαιτητικό λάθος, οι νικητές κατάφεραν να διατηρήσουν μέχρι το τέλος το προβάδισμα που απέκτησαν από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και έτσι έπιασαν στην κορυφή του Β' Ομίλου τους Ολλανδούς. Ο Μποσεζούρ στις καθυστερήσεις φρόντισε να βάλει τέλος στα όνειρα των "καγκουρό" για θετικό αποτέλεσμα και τον πρώτο τους βαθμό.




Η Χιλή μπήκε δυνατά στο ματς κι εκμεταλλευόμενη τα τραγικά αμυντικά κενά των Αυστραλών προηγήθηκε με 2-0 στα πρώτα 15 λεπτά. Το 1-0 έκανε ο Σάντσες στο 12΄ με κοντινό σουτ, ενώ στο 14΄ ο Βαλντίβια με άπιαστο σουτ έκανε το 2 -0 για την ομάδα του Σαμπάολι.









Μην έχοντας άλλες επιλογές η Αυστραλία βγήκε στην επίθεση και κατάφερε να ξαναμπεί στο ματς με την κεφαλιά του Τιμ Κέιχιλ στο 35΄.
Η Αυστραλία ήταν αναγκασμένη να κυνηγήσει την ισοφάριση, γι αυτό και οι παίκτες του Ποστέκογλου ανέβασαν πιο ψηλά τις γραμμές τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να γίνουν πιο επικίνδυνες
επιθετικά και να δημιουργήσουν περισσότερες ευκαιρίες για να πετύχουν ακόμα ένα γκολ. 
Το ματς ήταν ανοικτό στην επανάληψη  με τα «καγκουρό» να απειλούν δύο φορές στα πρώτα 15 λεπτά με τα σουτ του Μπρεσιάνο, ωστόσο, την κλασική ευκαιρία για γκολ δημιούργησε πρώτη η Χιλή, με το πλασέ του Βάργκας στο 60,΄ που έδιωξε κυριολεκτικά πάνω στη γραμμή ο Γουίλκινσον.
Στο 56' ο Μπρεσιάνο επιχείρησε το σουτ στην κίνηση, με τον Μπράβο να διώχνει ενστικτωδώς, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ήρθε η απάντηση των Χιλιανών, 


όταν ο Βάργκας πλάσαρε τον Ράιαν και ο Γουίλκισον με τάκλιν πάνω στη γραμμή έδιωξε και έσωσε την ομάδα από το τρίτο γκολ. 

Η Χιλή έφτανε σχετικά εύκολα μέχρι την αντίπαλη περιοχή, εκεί όμως "ταλαιπωρούσαν" την μπάλα και έχαναν την ευκαιρία να απειλήσουν ουσιαστικά. Στην άλλη μεριά του γηπέδου οι Αυστραλοί επιχειρούσαν από τα άκρα με σέντρες να βρουν τον Κέιχιλ, ο οποίος όποτε βρισκόταν στην πορεία της "στρογγυλής θεάς", δημιουργούσε προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα. 

Τα πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή δεν επέτρεψαν στις δύο ομάδες να βγάλουν αξιόλογες φάσεις, ωστόσο το παιχνίδι δεν τελείωσε με τα τρία γκολ τυ πρώτου ημιχρόνου. Στις καθυστερήσεις ο Μποσεζούρ που είχε μπει πριν λίγα λεπτά στον αγώνα, με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στη γωνία του Ράιαν και διαμόρφωσε το τελικό 3-1. 

ΧΙΛΗ (Χόρχε Σαμπάολι): 1.Κλαούντιο Μπράβο, 17.Γκάρι Μεντέλ, 18.Γκονσάλο Χάρα, 2.Εουγκένιο Μενα, 4.Μαουρίσιο Ίσλα, 20.Τσαρλς Αράνγκις, 8.Αρτούρο Βιντάλ (60΄ 16.Φελίπε Γκουτιέρες), 21.Μαρσέλο Ντίας, 10.Χόρχε Βαλντίβια (68΄ 15.Ζαν Μποσεζούρ), 7.Αλέξις Σάντσες, 11.Εντουάρντο Βάργκας (88΄ 9.Μαουρίτσιο Πινίγια). 

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Άγγελος Ποστέκογλου): 1.Ματ Ράιαν, 2.Ιβάν Φράνιτς (50΄ 19.Ράιαν ΜακΓκόβαν), 6.Μάθιου Σπιράνοβιτς, 22.Αλεξ Γουίλκινσον, 3.Τζέισον Ντάβιντσον, 23.Μαρκ Μπρεσιάνο (78΄ 14.Τζέιμς Τροΐζι), 15.Μίλε Γέντινακ, 5.Μαρκ Μίλιγκαν, 11.Τόμι Οαρ ((68΄ 10.Μπεν Χάλοραν), 7.Μάθιου Λέκι, 4.Τιμ Κέιχιλ.