Κυριακή, 15 Ιουνίου 2014

 «Φάκελος Ασφαλιστικό»:ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ.Ανακοινώσεις από ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΟΓΕ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΤΗΛ...2310237694-6934349568
Συλλαλητήριο για την υπεράσπιση των συντάξεων και της Κοινωνικής Ασφάλισης διοργανώνουν την Πέμπτη 19 Ιούνη εργατικά σωματεία και συνταξιουχικές οργανώσεις. Το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια ενώ η προσυγκέντρωση των συνδικάτων, των μαζικών φορέων, των αυτοαπασχολούμενων, των γυναικών, της νεολαίας, των λαϊκών επιτροπών έχει οριστεί στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) στις 5.30 μ.μ.
Τα εργατικά σωματεία και οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ σχεδιάζουν την παρέμβασή τους στους κλάδους και στους τόπους δουλειάς, προκειμένου να είναι μαζική η κινητοποίηση και να βρει συνέχεια με άλλες πρωτοβουλίες και δράσεις.Οι συνταξιούχοι, με κάλεσμα των
Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, ΠΟΣ Δημοσίου Υπαλλήλων, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ΟΤΑ και οι Πανελλήνιες Ενώσεις ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ΝΑΤ, θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο με πανελλαδική κινητοποίηση, την οποία οργανώνουν ήδη με περιφερειακές συσκέψεις σε όλη τη χώρα.
Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

«Η νέα επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση θίγει και αφορά όλους τους εργαζόμενους και έχει στόχο τις συντάξεις, την Ασφάλιση, την Υγεία, την Περίθαλψη, την προστασία από εργατικό ατύχημα», τονίζει το ΠΑΜΕ, υπογραμμίζοντας ότι μόνο με αγώνα μπορεί να σταματήσει η αντιασφαλιστική επέλαση που έρχεται. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)

Η ανακοίνωση της ΠΑΣΕΒΕ

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και η ΠΑΣΕΒΕ, τονίζοντας ότι ο αγώνας για τη δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση δεν είναι υπόθεση μόνο των συνταξιούχων. Είναι υπόθεση όλων των αυτοαπασχολούμενων, όλων των εργαζομένων και των συνταξιούχων. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)

Η ανακοίνωση της ΟΓΕ

«Οι σύλλογοι και οι ομάδες της ΟΓΕ παίρνουν τη θέση τους δίπλα στις συνταξιουχικές οργανώσεις και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, στη μάχη ενάντια στις μειώσεις των συντάξεων και το "ξήλωμα" του ασφαλιστικού συστήματος. Απαντάμε στις νέες μειώσεις των επικουρικών συντάξεων που μπαίνει σε εφαρμογή τον Ιούλη, στην επίθεση που έχουν δρομολογήσει στις κύριες συντάξεις, στην αντιασφαλιστική επίθεση». (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)

Οι προσυγκεντρώσεις  για το πανελλαδικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων στις 19 Ιούνη

Ομόνοια 5.15 μ.μ.

Α). Θεσσαλονίκη - Κιλκίς - Καβάλα - Κατερίνη - Έδεσσα - Νάουσα - Βέροια - Λάρισα - Βόλος - Τρίκαλα - Λαμία - Χαλκίδα - Θήβα - Άμφισσα.

Β). Γιάννενα - Αγρίνιο - Πρέβεζα - Άρτα - Πελοπόννησος - Νησιά.

Σύνταγμα 5.15 μ.μ.

Γλυφάδα - Καλλιθέα - Υμηττός - Βύρωνας - Καισαριανή - Ζωγράφου - Αγ. Δημήτριος - ΔΕΚΟ - ΔΕΗ - Δημόσιο - Επισιτισμός - ΟΑΕΕ - Λαύριο - Λούτσα - ΕΛΤΑ - ΟΤΑ - ΤΑΕ - Σωματείο Εφημεριδοπωλών. 

Κάνιγγος  5.15 μ.μ.

Αγ. Παρασκευή - Αθήνα - Αιγάλεω - Α. Λιόσια - Ίλιον - Σαλαμίνα - Μαρούσι - Μενίδι - Ν. Ιωνία - Περιστέρι - Ν. Φιλαδέλφεια - Χαλάνδρι - Πειραιάς - Νίκαια - Ελευσίνα - Ασπρόπυργος - Μέγαρα - Ν. Πέραμος - ΝΑΤ - ΟΣΕ.  

Η ανακοίνωση των συνταξιούχων

«Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, ΠΟΣ Δημοσίου Υπαλλήλων, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ΟΤΑ και οι Πανελλήνιες Ενώσεις ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ΝΑΤ εκφράζουν την καθολική αντίθεσή τους και καταγγέλλουν τη νέα οικονομική αφαίμαξη των Επικουρικών Ταμείων που φθάνει τα 500 εκατ. ευρώ. Μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου (ν. 4254/2014) καταργούνται κοινωνικοί πόροι (πάνω από 100) που είχαν θεσμοθετηθεί στη θέση της εργοδοτικής εισφοράς, χωρίς μάλιστα να αντικατασταθούν από ισοδύναμες εισφορές από τους εργοδότες.

Έτσι λοιπόν, μετά τη λεηλασία που έγινε στα ασφαλιστικά ταμεία, μετά τις απανωτές μειώσεις στις επικουρικές (και βέβαια και στις κύριες), μετά από τη διατύπωση ότι η κυβέρνηση ΔΕΝ εγγυάται τις συντάξεις μας, μετά τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, που μερικοί πανηγυρίζουν ότι έτσι θα αυξηθούν τα οικονομικά του ΙΚΑ και άλλων Ταμείων, μετά και τις μειώσεις που έρχονται στις επικουρικές από 1/7/2014, γίνεται φανερό ότι οι συντάξεις μας, τα δικά μας λεφτά, τείνουν να εξανεμισθούν στο μεγαλύτερο μέρος τους και οι συντάξεις μας να γίνουν (με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων που εφαρμόζουν τις εντολές της ΕΕ και του κεφαλαίου), προνοιακά επιδόματα, φτωχοποιώντας ακόμα περισσότερο τους συνταξιούχους.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους της χώρας μας, όλων των Ταμείων, να συνταχθούν στον αγώνα μέσα από τα σωματεία τους, για την ανατροπή αυτών των πολιτικών που εφαρμόζονται δήθεν στο όνομα της κρίσης και του χρέους, που όμως είναι προαποφασισμένες πριν από μια 20ετία!

Για όλα αυτά καλούμε όλους τους συνταξιούχους όλων των ασφαλιστικών ταμείων να πάρουν μέρος μαζικά και αγωνιστικά στη μεγάλη πανελλαδική συγκέντρωση όλων των συνταξιούχων στην Αθήνα και στα Προπύλαια στις 19 Ιούνη στις 6.00 μ.μ. και πορεία στο Μαξίμου.

Άλλοι έχουν τον ευρωμονόδρομο για μπούσουλα, εμείς έχουμε το μονόδρομο του αγώνα "που είναι δύσκολος αλλά ωραίος" στην προσπάθεια που κάνουμε για να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας».

Καλέσματα συμμετοχής

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση απευθύνουν: Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών, το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων, η Ομοσπονδία Φαρμάκου, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, η Επιτροπή Άνεργων Ναυτεργατών.

Το ΕΚ Λαυρίου δρομολογεί πούλμαν που θα αναχωρήσουν στις 4.30 το απόγευμα από το Άγαλμα των Μεταλλωρύχων.  

Επίσης κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν η Ένωση Λογιστών Αθήνα και το Παράρτημα Λογιστών Πειραιά, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, η Ομοσπονδία Τύπου-Χάρτου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Λαυρεωτικής, ο Σύλλογος Αυταπασχολουμένων - Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας.

Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων Αθηνών και Περιχώρων με προσυγκέντρωση στις 17.00 στα παλαιά γραφεία του Κλαδικού Ταμείου (οδός Ευπόλιδος 12). To Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας με προσυγκέντρωση που πραγματοποιεί στην πλατεία Κάνιγγος, στις 17.30. Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ζακύνθου και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ).

Σε μαζική συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο για το ασφαλιστικό στην Αθήνα καλεί τους εργαζόμενους η τοπικη γραμματεία του ΠΑΜΕ Ν. Μεσσηνίας. Τα πούλμαν θα αναχωρήσουν την Πέμπτη 19/6/2014 και ώρα 2μ.μ. από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας και το κόστος της συμμετοχής είναι δέκα (10,00) ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλ. του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας 27210-90411 και 27210-80656.

Κινητοποιήσεις σε άλλες πόλεις 

Κέρκυρα: Στις 9.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ και στις 8 μ.μ. συγκέντρωση στο Σαρόκο

Κως: Στις 7.30 μ.μ. στην πλ. Καζούλη από το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου

Μυτιλήνη: Στις 7 μ.μ. στην πλατεία Σαπφούς από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λέσβου και τη Παλλεσβιακή Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ και Συναφών Φορέων