Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Συλλαλητήριο την Τετάρτη ενάντια στις δικαστικές διώξεις μαθητών στη Λαμία.

Φωτογραφία αρχείου

Ο Σύλλογος Σπουδαστών ΤΕΙ Λαμίας καταγγέλλει την αυτόφωρη σύλληψη και καταδίκη μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ και τριών συμμαθητών τους από άλλα σχολεία και καλεί σπουδαστές και μαθητές σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 9 Οκτώβρη, στην πλατεία Πάρκου στις 11 το πρωί.
Στη συγκέντρωση καλούν επίσης η ΕΛΜΕ Φθιώτιδας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Ο Σύλλογος Σπουδαστών ΤΕΙ Λαμίας αναφέρει:
«Οι μαθητές διαμαρτυρόμενοι για την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική που πλήττει αυτούς και τις οικογένειες τους, που στέλνει σε διαθεσιμότητα 2000 και πλέον εκπαιδευτικούς, καταργεί μια σειρά ειδικότητες
και τομείς από τα ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ και στερεί το δικαίωμά τους να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου τους. Υπεύθυνοι του σχολείου και αστυνομία παρουσία εισαγγελέα προχώρησαν στη σύλληψη των μαθητών σαν κοινούς εγκληματίες και χωρίς να έχουν αναφερθεί ζημιές στο σχολείο εισέβαλαν και οδήγησαν 20 μαθητές στα κρατητήρια, 8 από τους οποίους δίκασαν χωρίς συνηγόρους.
Ο Σύλλογος Σπουδαστών καλεί όλους τους σπουδαστές και τους κατοίκους της Λαμίας να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους μαθητές. Να καταδικάσουν την κυβέρνηση που προσπαθεί να τρομοκρατήσει νέους ανθρώπους, όποιον αγωνίζεται και εναντιώνεται στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της, που θέλει τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών στην αμάθεια και την υποταγή».