Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Δημοκρατική Ένωση Γονέων Θεσσαλονίκης: Κανένα παιδί εκτός σχολείου λόγω αδυναμίας μεταφοράς του.


Με ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Ενότητα Γονέων» Θεσσαλονίκης αποτυπώνει την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πολλές λαϊκές οικογένειες οι οποίες αδυνατούν να μεταφέρουν τα παιδιά τους προς και από το σχολείο ή να πληρώσουν το αντίτιμο μεταφοράς για τα δρομολόγια που έχουν ορισθεί, με συνέπεια να υπάρχουν παιδιά που δεν πηγαίνουν στο σχολείο.
Ακόμα, όπως περιγράφει, πολλοί μαθητές «περπατάνε αρκετά χιλιόμετρα για να πάνε στο σχολείο τους και σε περιπτώσεις όπως στη Δημοτική Ενότητα Μυγδονίας αναγκάζονται να διασχίσουν τον ιδιαίτερα επικίνδυνο δρόμο Θεσσαλονίκης - Κιλκίς», με αποτέλεσμα να υπάρχουν τροχαίοι τραυματισμοί μαθητών.
Η «Δημοκρατική Ένωση Γονέων»,
καταγγέλλοντας την πολιτική της κυβέρνησης, που αποκλείει τα παιδιά των φτωχών λαϊκών στρωμάτων από την Παιδεία και η οποία σε συνεργασία με την Τοπική Διοίκηση προσπαθεί να μετακυλίσει την ευθύνη και το κόστος μεταφοράς στους γονείς, απαιτεί τη «δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα για αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους με κατάλληλα διαμορφωμένα μέσα μετακίνησης, εξειδικευμένους οδηγούς και συνοδούς και απευθείας κρατική χρηματοδότηση».
Ακόμα ζητάνε να μη χάσει κανένα παιδί ούτε μία μέρα φοίτησης στο σχολείο εξαιτίας των εμποδίων στη μετακίνησή του καθώς και να μη δώσουν ούτε 1 ευρώ από την τσέπη τους οι γονείς. Το σχολείο να είναι ενιαίο, δημόσιο και δωρεάν για όλα τα παιδιά έως τα 18 τους χρόνια, η Παιδεία να χρηματοδοτείται στο 15% του κρατικού προϋπολογισμού καθώς και να δοθεί άμεσα έκτακτη χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών.