Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Αίγυπτος: Και τυπικά η απαγόρευση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Οπαδοί της Μουσουλμανικής Αδελφότητας (Φωτο ΑΡ)
Η κυβέρνηση της Αιγύπτου διέγραψε τη Μουσουλμανική Αδελφότητα από τον κατάλογο με τις αναγνωρισμένες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, εφαρμόζοντας σχετική απόφαση της δικαιοσύνης, ανακοίνωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Στις 23 Σεπτέμβρη η αιγυπτιακή δικαιοσύνη είχε απαγορεύσει τις «δραστηριότητες» της Αδελφότητας και είχε διατάξει την δήμευση των περιουσιακών στοιχείων της ισλαμιστικής οργάνωσης, από την οποία προέρχεται και ο ισλαμιστής πρώην πρόεδρος της χώρας,Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος ανατράπηκε από το στρατό την 3η Ιούλη.
Η απαγόρευση αφορά τόσο την Αδελφότητα
-η οποία δεν έχει κάποια νομική υπόσταση- όσο και την Ένωση των Αδελφών Μουσουλμάνων, ΜΚΟ η οποία δημιουργήθηκε υπό την προεδρία του Μόρσι και η οποία κατηγορείται ότι χρησιμοποιείται ως προκάλυμμα της οργάνωσης, όπως εξάλλου και «όποια οργάνωση προέρχεται ή χρηματοδοτείται από αυτήν».
Την ίδια στιγμή, ο μεταβατικός πρόεδρος της Αιγύπτου, Άντλι Μανσούρ, εξασφάλισε τις διαβεβαιώσεις του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Αμπντάλα, για την στήριξη του Ριάντ στις νέες αρχές του Καΐρου απέναντι στην «τρομοκρατία» και τους «στασιαστές».
Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας είναι ένας από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές της νέας κυβέρνησης στην Αίγυπτο, ο οποίος εγκαταστάθηκε μετά την ανατροπή του Μόρσι από τον στρατό.