Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ & ΣΙΑ ΛΕΝΙΝΙΣΤΕΣ



ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ & ΣΙΑ ΛΕΝΙΝΙΣΤΕΣ






























Το τελευταίο καιρό αιωρούνται στον αέρα διάφορα τσιτάτα από λιπόσαρκα στόματα που στην ομιλία τους γουργουρίζει το ξίγκι από το μεγάλο φαγοπότι στις πλάτες του λαού.
Είναι αυτοί οι ίδιοι που περιδιαβαίνουν τις σκάλες τις λέσχης Μπίλντερμπεργκ, ενός εκ των πορνείων του συστήματος που υπηρετούν ως επίλεκτα μέλη και θαμώνες.
Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει συχνά με τους περιδιαβόμενους στα σαλόνια που συχνάζουν οι <<ΛΑΚΈΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΉΜΑΤΟΣ>> (φράση του Λένιν) .
 Είναι αυτοί οι ίδιοι και κάποιοι από δαύτους που χωρίς τσίπα κουνούν το δάκτυλο στον λαό, που του λένε εσύ φταις,εσύ τα έφαγες,εσύ πρέπει τώρα να τα πληρώσεις.
Είναι αυτοί οι ίδιοι και κάποιοι από δαύτους που κολακεύονται να παριστάνουν στους άλλους θαμώνες των ΄΄σαλονιών΄΄ότι τάχα κατέχουν και ολίγον Μαρξισμό.
Πετάνε λοιπόν μερικές ΠΑ......ΡΌΛΕΣ, τις αποδίδουν στον Μαρξ, τον Λένιν,τον Ένγκελς ή τον Che(Βλ.και Λυμπερόπουλος) και μετά κορδακίζονται  στο εκστασιασμένο από την ευρυμάθεια κοινό που συνωθείται στα σουαρέ της εκλεπτυσμένης ΜΕΓΑΛΟΑΣΤΙΚΉΣ ΞΙΠΑΣΙΆΣ.................
Έτσι ακούσαμε τα τελευταία χρόνια, τον πρόεδρο του ΣΕΒ,μεγαλοτραπεζίτες, βιομηχάνους, πρώην και νυν υπουργούς, τον ίδιο τον πρωθυπουργό να επικαλούνται Μαρξ, Λένιν κτλ. προσπαθώντας να δικαιώσουν την πολιτική τους.
Βεβαίως στους παραπάνω δεν ανήκει ο κυρ. Στουρνάρας ο οποίος είναι βαθύς γνώστης του Λενινισμού.
Άλλο εάν τις προάλλες ατύχησε αποδίδοντας στον Λένιν την φράση << Πρόθυμοι ηλίθιοι>> την οποία όμως ο Λένιν ουδέποτε είπε κι ούτε έχει εντοπιστεί πουθενά στα γραφόμενα του.
Όπως δεν έχει εντοπιστεί πουθενά και η φράση <<χρήσιμοι ηλίθιοι>> που επίσης του αποδίδεται.
Σε κάθε περίπτωση ο κυρ. Στουρνάρας ελαφρώς τα μπέρδεψε και κάπου χάθηκε ανάμεσα στο χρήσιμοι και πρόθυμοι.
Η μεγαλύτερη πάντως ατυχία του κυρ. Στουρνάρα είναι αυτή καθ' αυτή η αναφορά στον Λένιν, στους κομμουνιστές και στους Μπολσεβίκους, όταν μιλάει για το δημόσιο χρέος.
Έλεγε για παράδειγμα ο Λένιν κι ελπίζουμε να μην ταραχτεί ο κυρ. Στουρνάρας.
"Δημόσια χρέη"!! Η εργατική τάξη ξέρει πολύ καλά ότι τα χρέη αυτά δεν είναι δικά της και όταν πάρει την εξουσία θα αναθέσει την αποπληρωμή τους σ΄ αυτούς που τα έκαναν. (Λένιν άπαντα τόμος 33 σελ. 203  'Σύγχρονη Εποχή').
Επομένως ο οποιοσδήποτε, αλλά και ο κυρ. Στουρνάρας μπορεί να αντιληφθεί --υποθέτουμε-- ότι η προσέγγιση του Λένιν γύρω από τα δημόσια χρέη είναι....... ελαφρός διαφορετική από την δική του.
Πόσο μάλλον η πολιτική των κομμουνιστών και του Λένιν (Όχι οι διακηρύξεις, αλλά η εφαρμοσμένη πολιτική-Όχι τα λόγια-Αλλά τα έργα) γύρω από το χρέος.
Καθ' ότι οι Μπολσεβίκοι (στο σημείο αυτό φοβόμαστε ότι ο κυρ. Στουρνάρας δεν θα αποφύγει την ταραχή) είναι εκείνοι που στο πλαίσιο της 'σοβιετικής εξουσίας' ένα από τα πρώτα οικονομικά μέτρα που πήραν ήταν.

  • Η μη αναγνώριση του εξωτερικού χρέους και των υποχρεώσεων που είχαν αναλάβει οι κυβερνήσεις της 'προεπαναστατικής Ρωσίας' (.....)
  • Τον Γενάρη του 1918 η σοβιετική κυβέρνηση ακύρωσε τα εσωτερικά και εξωτερικά δάνεια που είχε συνάψει η Τσαρική Ρωσία και η προσωρινή κυβέρνηση.( χαρίζοντας και 100 εκατ. χρυσά Γαλλικά φράγκα χρέος της Ελλάδας προς την Ρωσία,ενώ παραιτήθηκε από τα δικαιώματα της στο άγιο όρος   καθώς και από τις ιδιοκτησίες σε ευαγή ιδρύματα του τσαρικού κράτους, όπως το Ρωσικό νοσοκομείο,το σημερινό Τζάνειο κτλ.)  
  • Αυτή ήταν η πολιτική του Λένιν και των Μπολσεβίκων απέναντι στα χρέη μα τα οποία ο τσάρος και οι αστοί είχαν φορτώσει στις πλάτες του Ρωσικού λαού.
  • Έτσι αντιμετώπισαν τα θέματα του χρέους.
  • Κάλεσαν τον λαό να εγκαθιδρύσει την δική του εξουσία, την Λαϊκή εξουσία.
  • Κι αυτή η εξουσία-- η Λαϊκή --  ήταν που έστειλε τον λογαριασμό των χρεών σ' εκείνους που τα δημιούργησαν!!!

ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΝ ΌΛΟΙ ΑΥΤΟΊ ΚΑΙ Ο ΚΥΡ. ΣΤΟΥΡΝΆΡΑΣ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΟΎΝΤΑΙ ΤΟΝ ΛΈΝΙΝ..????



ΕΝΩΤΙΚΉ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΉ ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ)


Μπότσογλου Κώστας.