Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙ :ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΦΛΕΒΑΡΗ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ -ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ - ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ




ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Σε καλούμε το ΣΑΒΒΑΤΟ 26 Φλεβάρη 12π.μ. ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν Εργατικά Σωματεία και Σωματεία αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ της πόλης μας.

Συνάδελφε – συναδέλφισσα,
Η ακόμα παραπέρα συρρίκνωση των εισοδημάτων μας, με την ακρίβεια που καλπάζει , τη φορολεηλασία, την αναδουλειά, μεγαλώνει η ανασφάλεια για το μέλλον μας. Οι έκτακτες συνθήκες που ακούμε ότι ζούμε όλα αυτά τα χρόνια, μόνο έκτακτες δεν είναι. Έχουν γίνει πλέον μόνιμες.
Οι δηλώσεις των τελευταίων ημερών τόσο από τον πρωθυπουργό, όσο και από τον υπουργό ανάπτυξης ότι, «δεν μπορούμε να εκτροχιάσουμε τον προϋπολογισμό» και ότι «δε μπορούμε να ρίξουμε τη χώρα στα βράχια», επαναλαμβάνονται κάθε φορά που είναι να δώσουν κανένα ψίχουλο παραπάνω για την κάλυψη των αναγκών μας.


Όλες οι κυβερνήσεις όταν μιλούν για οικονομία εννοούν εκείνη την οικονομία:
- Που από τα 50δις φοροέσοδα του προϋπολογισμού για το 2022, το 95% των εσόδων προέρχεται από το ξεζούμισμα, φυσικών προσώπων(αυτοαπασχολούμενοι-μικροεπαγγελματίες ), μισθωτών και συνταξιούχων, ενώ μόλις το 5% από τα νομικά πρόσωπα, Α.Ε, μεγάλες επιχειρήσεις, πολυεθνικές κτλ.
- Που δανείζετ
αι συνεχώς, φορτώνοντας μας με χρέη ώστε να εξασφαλίσει δις ευρώ για “πράσινες” και ψηφιακές μπίζνες μέσω του νέου αναπτυξιακού νόμου και του ταμείου ανάκαμψης , όμως δεν “αντέχει” να καταργήσει τον ειδικό φόρο καυσίμων και το ΦΠΑ στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης.
- Που ‘αντέχει’ να δίνει εκατομμύρια στις αεροπορικές εταιρίες και στην
Fraport.
- Που ταΐζει με ζεστό χρήμα τους κλινικάρχες και τους εμπόρους- επιχειρηματίες υγείας, αντί να τους επιστρατεύσει (με την πραγματική έννοια του όρου) την στιγμή που πέθαναν και πεθαίνουν χιλιάδες συνάνθρωποι μας εκτός ΜΕΘ.
- Που ‘αντέχει’ να επιδοτεί με δις τους εργολάβους των διοδίων και τις κατασκευαστικές εταιρίες ,ενώ ταυτόχρονα με το πρώτο χιονιά αποκλείεται ο κόσμος στο κέντρο της Αθήνας στην Αττική οδό.
-Εννοούν την οικονομία που οι ‘αντοχές’ της επιτρέπουν οι εφοπλιστές να έχουν 56 φοροαπαλλαγές και αφορολόγητα καύσιμα, ενώ για όλους εμάς που είναι είδος πρώτης ανάγκης για την δουλε
ιά μας, όσο και για το σπίτι μας, βλέπουμε την τιμή τους να πολλαπλασιάζετε μέρα με τη ημέρα.


Το έργο αυτό το έχουμε ξαναδεί άπειρες φορές τα τελευταία χρόνια και η σούπα τους έχει ξινίσει….
Από το «όλοι μαζί τα φάγαμε» όταν μας φόρτωναν με 3 μνημόνια, φτάσαμε στην αποθέωση της «ατομικής ευθύνης» των 25000 και πλέον νεκρών από την πανδημία, να τους βλέπουμε στη βουλή να στήνουν κοκορομαχίες, για να κρύψουν τις εγκληματικές τους ευθύνες για την κατάντια που έφεραν στο σύστημα υγείας ,το χάλι στα ΜΜΜ, τα ανύπαρκτα μέτρα στους χώρους δουλε
ιάς, κτλ.
Συνάδελφε – συναδέλφισσα, αυτή η ζωή δεν είναι αυτή που μας αξίζει!

ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ
ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ,ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ,ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ,
ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ


Ήρθε η ώρα να σπάσουμε την μοιρολατρία, το φόβο, την αδράνεια, το συμβιβασμό με τα ελάχιστα, που οι ξεπουλημένες- συμβιβασμένες φιλοκυβερνητικές συνδικαλιστικές ηγεσίες στον κλάδο καλλιεργούν χρόνια τώρα.
Μόνο ο λαός θα σώσει το λαό
Παίρνουμε την υπόθεση του αγώνα, της αξιοπρεπούς διαβίωσης, της τιμής, στα χέρια μας.
Σωτήρες δεν υπάρχουν.

Την σωτηρία τους τη ζήσαμε και τη ζούμε, από τις πλημμύρες στη Μάνδρα, τις φωτιές στο Μάτι και την Εύβοια, μέχρι τον ‘Αρκτικό κύκλο’ του ν. Αττικής φέτος με τα χιόνια.

Πληρώσαμε και πληρώνουμε τη κρίση τους, πληρώνουμε τη πανδημία με χιλιάδες νεκρούς, δε θα δεχτούμε να πληρώσουμε και την ανάπτυξη τους.
Θέλουμε να ΖΟΥΜΕ από την δουλειά μας, όχι από τα ψίχουλα των επιδοτήσεων που μας πετούν κατά καιρούς απαιτώντας να τους φιλάμε και τα χέρια.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ


- Κατάργηση του Ε.Φ.Κ και του Φ.Π.Α στα καύσιμα.
- Κατάργηση του Φ.Π.Α στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
- Κατάργηση του ‘ Έκτακτου’ τέλους επιτηδεύματος και του’ Έκτακτου’ ΕΝΦΙΑ.
- Επαναφορά του αφορολόγητου ορίου 12000 ευρώ και 3000 για κάθε παιδί για όλους τους αυτοαπασχολούμενους και μικροεπαγγελματίες.
- Οικονομική κάλυψη όλων των συναδέλφων που νοσούν και μπαίνουν σε καραντίνα.
- Γενναία επιδότηση αντικατάστασης για όλους του τύπους νέων οχημάτων.
- Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50%.
- Διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής για εισοδήματα ως 12000ευρώ, τόκων και προστίμων, 30% των υπολοίπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες.