Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Δεν θα τους επιτρέψουμε, την μάσκα που φορέσαμε για τους λόγους της πανδημίας, να την κάνουν φίμωτρο




ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
(ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

Συνάδελφοι-ισσες,  μετά από  τα 10  χρόνια του ζόφου της κρίσης και των μνημονίων, του  τσακίσματος του εισοδήματος μέσω της φορολεηλασίας, του χτυπήματος σε ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα ,όσοι αντέξαμε να επιβιώσουμε με ανοιχτές πληγές στην  συντριπτική πλειοψηφία  φορτωμένοι με χρέη, σήμερα βιώνουμε άλλη μια πρωτόγνωρη κατάσταση εξαιτίας της  νέας καπιταλιστικής κρίσης  που επιταχύνθηκε λόγο της πανδημίας του κορονοϊού COVID 19.
Δικαιολογημένα ανησυχούμε  διπλά και τριπλά μιας και είμαστε
αναγκασμένοι να δουλεύουμε εκτεθειμένοι στους όποιους κινδύνους για την υγεία μας  την στιγμή που ο τζίρος έχει μειωθεί κατά 80%, ενώ περίπου οι μισοί συνάδελφοι απέχουν για προληπτικούς λόγους από την δουλειά.

Συνάδελφοι-ισσες δεν θα τους  επιτρέψουμε, την μάσκα που φορέσαμε για τους λόγους της πανδημίας, να την κάνουν φίμωτρο. Για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η κυβέρνηση κλείνει σε όλες τις πτώσεις την ατομική ευθύνη. Τα αναγκαία μέτρα αυτοπροστασίας δε θα γίνουν η «κουρτίνα» που θα κρύψει τις δικές της ευθύνες για το διαλυμένο δημόσιο σύστημα υγείας, την ανύπαρκτη πρωτοβάθμια φροντίδα, τις ελλείψεις σε υλικά και προσωπικό, τον ανεπαρκή αριθμό ΜΕΘ κα.
Το «σύστημα υγείας» που χτίστηκε στη βάση της ανταποδοτικότητας του καπιταλιστικού κέρδους αποκαλύπτεται. Η κατάρρευσή του, ακόμη και στη μήτρα  του “σύγχρονου” καπιταλισμού, τις ΗΠΑ, παρά τον ηρωισμό των εργαζομένων σε αυτό, αποδεικνύει ότι η «υγεία εμπόρευμα» είναι επικίνδυνη για τους λαούς.

Συνάδελφοι-ισσες δεν θα τους  επιτρέψουμε, την μάσκα που φορέσαμε για τους λόγους της πανδημίας, να την κάνουν φίμωτρο.

Δεν μπορεί σε αυτές τις συνθήκες, να νιώθουμε καμιά ευγνωμοσύνη για τα 
ψίχουλα των 800 ευρώ και που ακόμα... κανένας συνάδελφος αυτοαπασχολούμενος δεν τα είδε, άλλα τα έχει πληρώσει, μιας και  από της αρχές του 2020  έχουμε κληθεί να πληρώσουμε ,3 δόσεις ΕΦΚΑ (Τον Γενάρη πολλοί από εμάς 2 φορές), 1τρίμηνο ΦΠΑ, λογαριασμούς ΔΕΚΟ κ.α, ενώ ξεκινούν και οι φορολογικές δηλώσεις για το ΄19.
Μόλις την περασμένη Πέμπτη 23/4/2020 ανακοινώθηκε από την ΕΛΣΤΑΤ με τους συνηθισμένους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς ότι για ακόμη φορά η Ελλάδα εκπλήρωσε τον στόχο των πρωτογενών πλεονασμάτων, φτάνοντας στο 4,4% του ΑΕΠ Ή 8,25 δις ευρώ για το 2019.
Κάνοντας ταμείο τα τέσσερα τελευταία χρόνια, με κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, το άθροισμα των πρωτογενών πλεονασμάτων φτάνει τα 29,484 δις ευρώ!
Το θηριώδες αυτό ποσό προέρχεται από τη φοροαφαίμαξη  μας ,και μιας και μιλάνε για πλεονάσματα...

.....ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

--Την απαλλαγή (Κι όχι την αναστολή όπως λαθεμένα ζητάει η ΠΟΕΙΑΤΑ και το Σωματείο) από τις τρέχουσες εισφορές για ασφάλιση για τους μήνες  Φλεβάρη-Μάρτη - Απρίλη,Ή όσο διαρκέσει η νέα κατάσταση, χωρίς απώλεια του ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
--Πραγματικά Μέτρα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ώστε να καλυφθούν οι απώλειες λόγο των μέτρων  περιορισμού της πανδημίας.-- Άμεση αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων (αναστολή προθεσμιών καταβολής ΦΠΑ και ρυθμίσεων) για 4 μήνες.

-- Άμεση επανένταξη των α/α στο αφορολόγητο όριο (ύψους 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί) ξεκινώντας από το οικονομικό έτος 2019.
-- Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της καταβολής του ΕΝΦΙΑ, κατάργηση της προκαταβολής φόρου, καταρχήν για τα έτη 2019 και 2020, με προοπτική οριστικής κατάργησής τους. Χωρίς αυτά, η δυνατότητα επιβίωσης των α/α, είναι πρακτικά αδύνατη.
--Την διαγραφή τόκων, προστίμων και μέρος το κεφαλαίου για χρέη σε εφορία, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία.
--Την άμεση άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης, δεσμευμένων 
λογαριασμών, κατασχέσεων κλπ .

--ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ για τους συνάδελφους/σσες αυτοαπασχολούμενους και οδηγούς ΤΑΞΙ με ετήσιο εισόδημα ως 12.000 ευρώ, οι οποίοι μπορεί να βρεθούν οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους σε καθεστώς προφύλαξης ή ακόμα και να νοσήσουν διεκδικούμε:
Την ενίσχυση με έκτακτο επίδομα αναλογικό του επιδόματος ανεργίας, για όσες μέρες κλείσουν το ταξί τους. Με ιδιαίτερη μέριμνα για εκείνους που το εισόδημά τους είναι το μοναδικό στην οικογένεια.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΡΓΑΣΙΑ
(ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)