Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016

Θεσσαλονίκη:Απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων την Πέμπτη,σε τμήμα του κέντρου της πόλης

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ανακοινώνεται ότι, λόγω εκδηλώσεων που διοργανώνονται από το Δήμο Θεσ/νίκης, στο πλαίσιο της ¨Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας¨, θα εφαρμοστούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:
α. Την Τρίτη 20-09-2016 και την Τετάρτη 21-09-2016 και κατά τις ώρες 09:00 έως 21:00:
(1) Θα μεταφερθεί ο ποδηλατόδρομος που βρίσκεται επί του πεζοδρομίου της Λεωφ.Νίκης στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας της οδού, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Βενιζέλου μέχρι το ύψος της συμβολής της με την οδό Π.Μελά.
(2) Η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφ.Νίκης θα διεξάγεται από τις δύο ελεύθερες λωρίδες κυκλοφορίας.
β. Την Πέμπτη 22-09-2016 και κατά τις ώρες 09:00 έως 21:00:
(1) Θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα του κέντρου της πόλης που περικλείεται από τις οδούς Λεωφ.Νίκης – Εθν.Αμύνης – Αλ.Σβώλου – Κεραμοπούλου – Ερμού – Βενιζέλου.
(2) Στις οδούς Εθνικής Αμύνης και Ελ.Βενιζέλου η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται κανονικά.
(3) Από τις παραπάνω ρυθμίσεις εξαιρούνται τα αστικά λεωφορεία τα οποία θα κινούνται κανονικά στις λεωφορειολωρίδες των οδών Τσιμισκή και Μητροπόλεως καθώς και στις οδούς Αλ.Σβώλου, Κεραμοπούλου, Ερμού και Π.Μελά.
(4) Επίσης από τις παραπάνω ρυθμίσεις εξαιρούνται τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης.
 Για τις παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει εκδοθεί σχετική Απόφαση από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.
 Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, η παραπάνω Υπηρεσία θα λάβει αυξημένα μέτρα τροχαίας και στις καίριες διασταυρώσεις θα υπάρχουν ρυθμιστές τροχονόμοι.