Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙ ΘΕΣ/ΚΗΣ:«Σάπιοι μέχρι το μεδούλι, οδηγούν τους συναδέλφους στο λουκέτο, στη φτώχεια και την ανεργία»



Η Επιτροπή Αγώνα Ταξί Θεσσαλονίκης χαιρετίζει τους συναδέλφους, τους χιλιάδες εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, μικρούς επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμπορους, αυτοκινητιστές, βιοπαλαιστές αγρότες, σπουδαστές, νέους και νέες, που πήραν μέρος στις τριήμερες απεργιακές αγωνιστικές κινητοποιήσεις  στις 6-7 και 8 του Μάη.

Στον αντίποδα, το προεδρείο του «ΕΡΜΗΣ», Ενωτική κίνηση(Κλήμης Λεοντιάδης)- Νέο Ξεκίνημα(Γεώργιος Γάκος) και τα συνεταιράκια τους, της ΟΒΣΘ – ΓΣΕΒΕΕ, συνεχίζουν την προσφορά τους στο φιλοκυβερνητικό συνδικαλισμό, ότι πιο σάπιο και εκφυλισμένο έχει γνωρίσει το συνδικαλιστικό κίνημα τα τελευταία χρόνια. Πιστοί βαστάζοι αυτού του ξεπουλημένου συνδικαλισμού μαζί με την Ομοσπονδία, όπου οι παρατάξεις τους συνδιοικούν.

Είναι αυτοί που ξεπουλάνε τους αγώνες, είναι αυτοί που βάζουν πλάτη για να περνάνε διαρκώς όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ψηφιστεί μέχρι σήμερα, με αποκορύφωμα  το Ασφαλιστικό-Φορολογικό, το νομοσχέδιο-ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ που υπονομεύει όχι μόνο το παρόν αλλά και το μέλλον της Κοινωνικής Ασφάλισης. Επέλεξαν να κρυφτούν, να μη βγάλουν τσιμουδιά, σάπιοι μέχρι το μεδούλι, οδηγούν τους συναδέλφους στο λουκέτο, στη φτώχεια και την ανεργία.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες καταφεύγει σε ένα ρεσιτάλ εξαπάτησης και αθλιότητας πανηγυρίζοντας τη στιγμή που έχει δεσμευτεί να προχωρήσει σε σκληρά μέτρα φορολεηλασίας, παράδοσης των δανείων στα funs και ενώ έχει ήδη ψηφίσει το νομοσχέδιο Ασφαλιστικού-Φορολογικού μας φορτώνει και με ένα συμπληρωματικό μνημόνιο διαρκείας-«αυτόματος κόφτης».

Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για την «ελάφρυνση» του χρέους μέσω επιμήκυνσης μετά το 2018, οι υποσχέσεις για ανάκαμψη, δεν είναι τίποτα άλλο παρά το νέο «success story», αλά Τσίπρα αυτή τη φορά. Είναι το δόλωμα για να γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα σε βάρος μας. Ο «αυτόματος κόφτης» αποτελεί ένα μηχανισμό χειρότερο ακόμη και από τα προηγούμενα μνημόνια.

Είναι ένα μνημόνιο διαρκείας χωρίς ημερομηνία λήξης που θα αξιοποιείται ως «δαμόκλειος σπάθη» από όλες τις κυβερνήσεις με προεδρικά διατάγματα χωρίς να περνάνε καν από τη βουλή,  για να πετσοκόβονται μισθοί, συντάξεις, κοινωνικές δαπάνες και να αυξάνονται οι φόροι, αν δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι των «ματωμένων» πλεονασμάτων.

Κυβέρνηση–ΕΕ-δανειστές-ΣΕΒ-ΣΕΤΕ χαίρονται και πανηγυρίζουν όπως οι λύκοι όταν μυρίζονται σάρκα. Μονόδρομος για όλους εμάς  είναι η οργάνωση της πάλης μας, της ρήξης με το κεφάλαιο και την εξουσία του. Είναι δύσκολος αλλά ο μόνος δρόμος για να μπει οριστικό τέλος στη φτώχεια-την ανεργία-την εκμετάλλευση  και τα βάρβαρα μέτρα χωρίς ημερομηνία λήξης.

Απορρίπτουμε, δε νομιμοποιούμε την αντιλαϊκή επίθεση.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ