Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά-Στέλνουμε μήνυμα με τη συμμετοχή μας




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                                 28 ΑΠΡΙΛΗ 2016



Συνάδελφοι-σες ,



Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι βιοπαλαιστές αγρότες, οι νέοι και νέες, οι άνεργοι ζούμε  ήδη τις συνέπειες της αντιλαϊκής επίθεσης της κυβέρνησης, της  ΕΕ , του μεγάλου κεφαλαίου(τραπεζιτών,εφοπλιστών,βιομηχάνων,μεγαλεμπόρων,επιχειρηματικών ομίλων).



Το οικογενειακό λαϊκό εισόδημα  συρρικνώθηκε, γιατί αυξήθηκε η ανεργία ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας, γιατί έκλεισαν μικρομάγαζα και μικροεπιχειρήσεις, ενώ τρέχουν οι πληρωμές σε τράπεζες , εφορία, ΟΑΕΕ. Το  εισόδημα περιορίστηκε με την μείωση μισθών και συντάξεων, με την αύξηση φόρων και  τιμών σε εμπορεύματα και υπηρεσίες λαϊκής κατανάλωσης όπως φάρμακα, τρόφιμα, λογαριασμούς ηλεκτρικού, τηλεπικοινωνιών, ύδρευσης, πετρελαίου-βενζίνης.

Τα ψέματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τελείωσαν. Συνεχίζει την ίδια πολιτική με τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Παρουσιάζει το δικό της «success story» βασισμένο στο πρωτογενές  πλεόνασμα, όπως ακριβώς έκαναν και οι προηγούμενοι, κρύβοντας  ότι τα πλεονάσματα αυτά είναι ματωμένα γιατί πατάνε ακριβώς πάνω στο «σφαγιασμό» των λαϊκών δικαιωμάτων, στην ένταση της αντιλαϊκής φοροληστείας και στην περικοπή όποιων δαπανών κοινωνικού χαρακτήρα έχουν απομείνει. Τα αντιλαϊκά μέτρα βρίσκονται σε εξέλιξη, δεν έχουν «πιάσει πάτο». Δεν έχει ολοκληρωθεί όλο το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο που τα κατοχυρώνει, τα εμπεδώνει στο μέλλον, ανεξάρτητα από τη φάση στον κύκλο της οικονομικής κρίσης, ανεξάρτητα από το ύψος του δημόσιου χρέους. Οι περιβόητοι στόχοι τους για να κλείσει η αξιολόγηση, για πρωτογενή πλεονάσματα, θα συνοδευτούν με νέα μέτρα, νέες αυξήσεις σε ΦΠΑ, ΔΕΗ - ΕΥΔΑΠ, ιδιωτικοποιήσεις κτλ. Νέο κυνηγητό ετοιμάζεται για τα χρέη με επιτάχυνση των κατασχέσεων.



Η πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ, με την οποία συμφωνούν και όλα τα κόμματα που υπέγραψαν το μνημόνιο, είναι κομμένη και ραμμένη στις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, δεν σταματά πουθενά προκειμένου να εξασφαλίσει ζεστό χρήμα και διευκολύνσεις για να ανακάμψει η κερδοφορία τους. Ενώ από τους συναδέλφους του κλάδου μας εισπράττει το 60% του εισοδήματός μας για φόρους και ασφάλιστρα, αφήνοντας μας με ψίχουλα για να τα βγάλουμε πέρα, ετοιμάζει προκλητικά νέες φοροαπαλλαγές και χρηματοδοτικά πακέτα στο μεγάλο κεφάλαιο.



Τo χτύπημα θα είναι μεγάλο και μας αφορά όλους. Κανένας δεν μένει αλώβητος από το νέο νόμο-λαιμητόμο, αν ψηφιστεί.



Με τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης όλες οι συντάξεις μειώνονται. Οι μειώσεις αγγίζουν και τους σημερινούς συνταξιούχους που θα δουν τις συντάξεις τους να περικόπτονται ξανά κατά 15-20% με βάση το λεγόμενο επανυπολογισμό. Προβλέπονται συντάξεις πείνας, 198 ευρώ για το μόχθο μιας ζωής και 384 ευρώ ελεημοσύνη, για να μη λιμοκτονήσει ο συνταξιούχος. Ποιος μπορεί άραγε να ζήσει με 582 ευρώ; Μάλιστα, αυτό το ποσό αντιστοιχεί στην ανώτερη προσδοκώμενη σύνταξη. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να τη μειώσουν κι άλλο. Όπως, αν θα καταφέρει κάποιος να συμπληρώσει 35 χρόνια Ασφάλισης, αν θα λάβει ολόκληρη την «εθνική σύνταξη», αν οι επόμενες αναλογιστικές μελέτες καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι, και πάλι, το ασφαλιστικό σύστημα δεν είναι «βιώσιμο» κ.λπ



Όλοι στο δρόμο! Ξεσηκωμός να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα στην Κοινωνική Ασφάλιση. Δίνουμε άμεση αγωνιστική απάντηση. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος



Τρεις μήνες τώρα προσπαθούν με κάθε τρόπο να φέρουν το νομοσχέδιο στη βουλή. Το λαϊκό κίνημα τους οδήγησε σε οπισθοχώρηση με τη μεγάλη Απεργία και απεργιακή κινητοποίηση της 4 Φλεβάρη. Τώρα κάνουν το άσπρο – μαύρο , βαφτίζουν το ψάρι – κρέας , θέλουν να μας πείσουν να το δεχτούμε σαν το μικρότερο κακό, μαυρίζοντας τις ζωές τις δικές μας και των παιδιών μας.



Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τους νεκρούς εργάτες του Σικάγο, τους νεκρούς της Θεσσαλονίκης και της Καισαριανής.

Συμπληρώνονται φέτος 130 χρόνια από την αιματοβαμμένη εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886. Τότε, οι εργάτες του Σικάγο συγκρούστηκαν σφοδρά με την εργοδοσία και το κράτος της, διεκδικώντας το 8ωρο.Συμπληρώνονται 80 χρόνια από τον ηρωικό Μάη του ’36 στη Θεσσαλονίκη, όταν μαζί με τους εργάτες κατέβηκαν σε γενικευμένη απεργία αυτοκινητιστές, λιμενεργάτες, επαγγελματίες, βιοτέχνες, φοιτητές .

Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά και συμμετέχουμε στην απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ.

Στέλνουμε μήνυμα με τη συμμετοχή μας!

Απαιτούμε:

- Άμεση απόσυρση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος της κυβέρνησης. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Εδώ και τώρα δωρεάν Υγεία -Πρόνοια αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους.

- Άμεση κατάργηση των φορολογικών νόμων που τσακίζουν το εισόδημά μας και μας ρίχνουν στα χρέη.

-Άμεση επαναφορά του αφορολόγητου ορίου και αύξησή του στις 20.000, με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος, για όλους».



Η Επιτροπή Αγώνα Ταξί Θεσσαλονίκης καλεί τους συναδέλφους την

ΚΥΡΙΑΚΗ  8 ΜΑΗ

ΑΓ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ – 10.30 το πρωί



Αυτό το νομοσχέδιο δεν φτιασιδώνεται. Μόνο αποσύρεται

Καλούμε τους συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα και συμμετοχή στη 48ωρη Απεργία που έχει προκηρυχτεί, όταν φέρουν το νομοσχέδιο-έκτρωμα προς ψήφιση στη βουλή.



ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ – ΟΛΑ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΑΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΣ





ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ