Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Δημόσια χρέη:«Θέλει αρετήν και τόλμη η ελευθερία»

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ,
 Θα ξεκινήσουμε με τα λόγια ενός μεγάλου Έλληνα οραματιστή επαναστάτη που αρνήθηκε ως εύπορος την βόλεψη του και μια  ήσυχη ζωή, αλλά έγινε επαναστάτης.
   «Όταν η Διοίκησις βιάζει, αθετεί, καταφρονεί τα δίκαια του λαού και δεν εισακούει τα παράπονά του, το να κάμει τότε ο λαός ή κάθε μέρος του λαού επανάστασην (….) είναι (το) πλέον ιερόν από όλα τα δίκαιά του και το πλέον απαραίτητον από όλα τα χρέη του». Ρ. Φεραίος
Όπως έχουμε επαναλάβει και παλιότερα ή θα κατανοήσουμε πως η περίοδος που ζούμε είναι ιστορική και θα αναλάβουμε


να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων όπως έχουμε ευθύνη να κάνουμε, ή θα υποστούμε απαθείς την ήττα με την γενιά μας να γραφεί μαύρες σελίδες στην ιστορία, αφήνοντας τις επόμενες γενιές, τα παιδιά μας δηλαδή, παραδομένα στο νέο σκλαβοπάζαρο που ετοιμάζουν οι σύγχρονοι, ξένοι και ντόπιοι κοτζαμπάσηδες.
Η ήττα αυτή δεν θα είναι δικιά σου, θα είναι ήττα όσων αγωνίστηκαν, όσων έδωσαν την ίδια τους την ζωή για να ζήσουμε όλοι εμείς πιο ανθρώπινα  και εν τέλει για αυτούς που θα αναλάβουν την νέα βάρδια της εργασίας.
Το ταξικό όμως κίνημα  δεν αναγνωρίζει ''εποχές ήττας'' πάρα μόνο ''εποχές προσωρινής υποχώρησης'' γιατί γνωρίζει πολύ καλά, πως όσο υπάρχουν καταπιεστές και καταπιεζόμενοι, δίκιο και άδικο, πατρίκιοι και πληβείοι μάχες μπορεί να χαθούν ,όχι όμως ο τελικός στόχος ,ο πόλεμος.
Πολλοί θα αναρωτηθούν, έχουμε σήμερα πόλεμο?
Ποιοι είναι οι σύγχρονοι κοτζαμπάσηδες ?
Χρωστάμε πρέπει να πληρώσουμε...... κ.ο.κ.
Για να δούμε λοιπόν,ποιος χρωστάει και που βρίσκετε το....χρέος.
  •   Από το 1992 μέχρι σήμερα ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει για αποπληρωμές δανείων (Εισηγητική Έκθεση Προϋπολογισμού 2015, σελ. 178) το αστρονομικό ποσό του 1,027 τρισ. ευρώ!
  • Την περίοδο 2006- 2015 ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει 500 δις ,δλδ μισό τρις σε φόρους.
    Την ίδια περίοδο.....
  • Μόνο στις λίστες των Ελβετικών τραπεζών 576 ''πατριωτάκια''  έχουν περιουσία 88 δις δολ. σύμφωνα με στοιχεία της '' UBS''
  • 565 Έλληνες, που ο καθένας τους διαθέτει κινητή περιουσία άνω των 30 εκατ. δολαρίων και η συνολική τους περιουσία ανέρχεται στα 70 δισ. δολάρια.
  • 11 Έλληνες δισεκατομμυριούχοι (από 9 που ήταν το 2013) που διαθέτουν περιουσία 18 δισ. δολαρίων (από 16 δισ. δολάρια την προηγούμενη χρονιά.

Σύμφωνα με μελέτη της «Boston Consulting Group» τα κεφάλαια ελληνικών συμφερόντων, συμπεριλαμβανομένων τωv εφοπλιστικών, που έχουν βρει καταφύγιο ΜΟΝΟ ... στο «offshore banking» της Ελβετίας (Βήμα, ο.π) ανέρχονται στα 140 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό ξεπερνά το 80% όλου του ΑΕΠ της χώρας.
1. Είναι η ίδια περίοδος, που το ίδιο κράτος, με την όποια κυβέρνηση εξάγνισε  έναντι πινακίου φακής  τα εγκλήματα της ΖΗΜΕΝΣ, χάρισε με νόμο 600 εκατ. ευρώ στην Γερμανική  Hochtief  για μη καταβολή ΦΠΑ, και εν τέλη είναι η ίδια ''ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ'' (κατά τον Ρήγα) που με βάση τους νόμους της η ''ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ''  αυτή, στους καλούς της τραπεζίτες έχει δώσει σε ρευστό ή κρατικές εγγυήσεις το ποσό των 211,5 δισ. ευρώ.

  2. Είναι η ίδια  ''ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ'' που με τη μορφή ρευστότητας έχουν λάβει οι ελληνικές τράπεζες από την ΕΚΤ. Ενισχύσεις που μόνο τα δυο πρώτα χρόνια των μνημονίων είχαν ανέλθει στο εξωφρενικό ποσό των 125 δισ.ευρώ (έκθεση Eurobank Μάης 2012).

3. 
Είναι η ίδια  ''ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ'' που με τους νόμους της ......
   α) τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ από τα προηγούμενα έχουν ήδη διατεθεί στις τράπεζες ως ρευστό,
   β) οι εγγυήσεις αυτές παρέχονται από το ελληνικό κράτος και ως εκ τούτου όταν καταπίπτουν βαραίνουν το ελληνικό κράτος, δηλαδή τον χειμαζόμενο ελληνικό λαό,
   γ) ότι οι ενισχύσεις προς τις τράπεζες βαραίνουν το δημόσιο χρέος που καλείται να το πληρώσει, πάλι, ο ελληνικός λαός.
    Εκείνο, όμως, που βασικά δεν προκαλεί καμία εντύπωση σε όλους αυτούς είναι το εξής:  
    Ενώ το κράτος υπό οποιαδήποτε κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ) για τις τράπεζες είναι προθυμότατο να εγγυάται, για τον μισθό του εργάτη δεν εγγυάται κανένας!
    Για το σπίτι του μεροκαματιάρη ή του άνεργου που απειλείται με πλειστηριασμό δεν εγγυάται κανένας!
    Για τις συντάξεις των γερόντων δεν εγγυάται κανένας!

    Για τα ασφαλιστικά δικαιώματα των ανθρώπων του μόχθου δεν εγγυάται κανένας!

Είναι εν τέλη  η ίδια  ''ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ'' που με τους νόμους της έχει κλέψει τον μόχθο του εργαζόμενου λαού διαχρονικά απ' το ασφαλιστικό του ( 80 δις ευρώ  μελέτη του ινστιτούτου της ΓΣΕΕ) για να τον ''δωρίσει'' στους παραπάνω ''κοτζαμπάσηδες''.

Αυτές βέβαια οι ''ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ'' δεν είναι τίποτα λιγότερο από...''διαχειριστές θεματοφύλακες'' της περιουσίας των ''κοτζαμπάσηδων'' διαχρονικά ,κι έχουν κάνει επιστήμη την ''μέθοδο'' να φορτώνουν τις ζημιές τους, στις πλάτες των λαών που καλούνται να πληρώσουν και τα κέρδη τους και την χασούρα τους.
Απέναντι σ' αυτή την '' ΔΙΟΙΚΗΣΗ'' των κοτζαμπάσηδων οι εργαζόμενοι όπου γης, ένα πράμα πρέπει να έχουν κατά νου.......«"Δημόσια χρέη"! Η εργατική τάξη ξέρει ότι τα χρέη αυτά δεν είναι δικά της και όταν πάρει την εξουσία θα αναθέσει την εξόφλησή τους σε εκείνους που τα έκαναν».

Υπάρχει λοιπόν πόλεμος,πόλεμος βαθιά ταξικός, άγριος και άδικος  
και........ εφόσον είναι έτσι, που... έτσι είναι, τα λόγια του  Α. Κάλβου δεν μπορεί να γράφτηκαν παρά μόνο για όλους εμάς και δεν μένει παρά μόνο σε μας ,να τα κάνουμε πράξη.......

  Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι.Θέλει αρετήν και τόλμη η ελευθερία.

Για την Επιτροπή Αγώνα Ταξί, Μπότσογλου Κώστας μέλος Δ.Σ του ΕΡΜΗ.