Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Δ.Σ ΕΡΜΗ:ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ

Δ.Σ ΕΡΜΗ 09/11/2015
ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝ.ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΠΡΑΚΤΙΚΟ.
Την πέμπτη 12 Νοέμβρη έχει προκηρυχτεί 24ωρη  πανελλαδική απεργία απο ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ.
Είναι μια απεργία που από της αρχές Σεπτέμβρη είχε προκηρύξει μονομερώς το Π.Α.Μ.Ε  για τις 22 Οκτώβρη και που για την προετοιμασία της έχουν ήδη διοργανωθεί 3 συλλαλητήρια.
Είναι δηλαδή μια απεργία τραβηγμένη από τα ''μαλλιά''
 από τις ταξικές δυνάμεις και το ΠΑΜΕ όπου για άλλη μια φορά ανάγκασε τους ξεπουλημένους της ΓΣΕΕ να συρθούν και να ξεκουνηθούν απ' το τον λήθαργο.
Φυσικά γνωρίζουμε πολύ καλά πως η ΓΣΕΕ, η ΓΣΕΒΕΕ και η ΑΔΕΔΥ τις απεργίες της προκηρύσσουν μόνο για να βγουν από την υποχρέωση, να ρίξουν μια ακόμη άσφαιρη τουφεκιά χωρίς να κάνουν τίποτα για να έχει επιτυχία η απεργία, αντίθετα είναι οι ίδιοι που την υπονομεύουν στα σωματεία που έχουν την πλειοψηφία.
Υπάρχει  ένα εύλογο ερώτημα που προκύπτει.
Με μια 24ωρη  απεργία θα κερδηθεί τίποτα?
Αρκεί μια 24ωρη για να σταματήσει τον αρμαγεδώνα των μέτρων που έρχονται?
Κατηγορηματικά όχι.
Αυτό όμως που μπορεί να συμβεί αν μια απεργία είναι πετυχημένη, είναι ότι μπορεί να γίνει σκαλοπάτι,να ανυψώσει το ηθικό των συναδέλφων, των εργαζομένων,να σπάσει τον φόβο, την μοιρολατρία,και να οδηγήσει σταδιακά σε κλιμάκωση και ανασύνταξη του κινήματος που συμβιβασμένες ηγεσίες έχουν ρίξει στην ύπνωση για περνάει αυτή η πολιτική.
Η 24ωρη απεργία πρέπει να είναι μια αγωνιστική απάντηση ενάντια στην επίθεση που δέχεται συνολικά ο λαός και η νεολαία στα δικαιώματά του,πρέπει να ταρακουνήσει αυτούς που σχεδιάζουν την διάλυση των πάντων.
Διαφωνούμε πλήρως, οριζοντίως και καθέτως με προτάσεις του τύπου.....« Να βγάλουμε μια ανακοίνωση απλά,χωρίς απεργία, και όσοι πιστοί προσέλθετε σαν αυτές που το προεδρείο συνηθίζει».
Το μόνο που πετυχαίνουν αυτές οι πρακτικές είναι να λειτουργούν απαξιωτικά και να σπέρνουν την απογοήτευση.
Όταν απεργείς - Απεργείς, σχεδιάζεις, κάνεις αγώνα για να πετύχει η απεργία.
Καλείς Γενική συνέλευση, ενημερώνεις τους συναδέλφους για αυτά που έρχονται, τι σχεδιάζουν, και σαν Δ.Σ. κατεβαίνεις με συγκεκριμένη πρόταση και επιχειρήματα για να πείσεις τους συναδέλφους ότι αξίζει τον κόπο να χάσουν το μεροκάματο.
Εμείς ως παράταξη θα καλέσουμε τους συναδέλφους να ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΝ, ότι απόφαση κι αν παρθεί σήμερα εδώ. (που την γνωρίζουμε εκ των προτέρων.....)
Θα τους καλέσουμε στην απεργιακή κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων, της Λαϊκής Συμμαχίας, να γυρίσουν την πλάτη στους ξεπουλημένους (ΓΣΕΕ και  Εργατικό Κέντρο Θεσ/νίκης) του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα,του κάντε υπομονή να δούμε την ''νέα κυβέρνηση, σ' αυτούς που αναγόρευαν σε ''πατριωτικό καθήκον'' να δοθούν τα αποθεματικά των ταμείων, των οργανισμών, των νοσοκομείων και των δήμων στους δανειστές βάζοντας την υπογραφή τους, στους ξεπουλημένους των στημένων ''δήθεν κοινωνικών διαλόγων'' , με τους λύκους του ΣΕΒ και του ΣΕΤΕ.

Υ.Γ για ενημέρωση.
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.
Για απεργία ούτε λόγος,απλά ένα κάλεσμα για όποιον θέλει να συμμετέχει ...