Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

ΣΥΣΤΑΣΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔ.ΤΑΞΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ''Ο ΕΡΜΗΣ''

EN. ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ   26/2/2015    Πρακτικό Δ.Σ.

ΘΕΜΑ : ΣΥΣΤΑΣΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ''ΕΡΜΗ''

  • Πάγια θέση μας ως παράταξη αλλά και πάγια συνδικαλιστική μας πρακτική σε όλα τα όργανα που συμμετέχουν οι δυνάμεις μας είναι τα αντιπροσωπευτικά - αναλογικά προεδρεία.
  • Η θέση μας αυτή πιστεύουμε πως είναι η δημοκρατικότερη γιατί είναι σε πλήρη συνάφεια με την διαδικασία του εκλογικού μέτρου που διεξάγονται οι εκλογές του σωματείου που είναι η απλή αναλογική με ελάχιστες αποκλίσεις.
  • Την ίδια θέση για αντιπροσωπευτικό προεδρείο υπερασπιζόμαστε ανεξάρτητα με το εάν κάποιος συνδυασμός έχει αυτοδυναμία η όχι γιατί πιστεύουμε πως ένα προεδρείο με όλες τις παρατάξεις να συμμετέχουν ανάλογα με την εκλογική τους δύναμη, μέσα από την σύνθεσή προσεγγίσεων ή και αντίθετων ακόμα απόψεων, λειτουργεί δημοκρατικότερα.
  • Προς αποφυγή παρεξηγήσεων η παρερμηνειών να διευκρινίσουμε πως αναλογικό προεδρείο θα προτείναμε ακόμα κι αν επέλεγαν εμάς οι συνάδελφοι ως πρώτη δύναμη, αυτοδύναμη ή όχι.
  • Καταδικάζουμε την συνήθη πρακτική του παζαρέματος - μοιράσματος θέσεων στο προεδρείο και τoν αποκλεισμό συνδυασμών γιατί θεωρούμε πως αυτή η πρακτική υποβαθμίζει την έννοια και τον ρόλο του συνδικαλισμού στην συνείδηση των συναδέλφων καθιστώντας τους συνδικαλιστές σε ''κυνηγούς καρέκλας''.
  • Επομένως, με βάση τα παραπάνω κι επειδή για εμάς αυτοσκοπός δεν είναι η καρέκλα ( θα θέλαμε.....να πιστεύουμε και για εσάς)  σήμερα έχετε την ευκαιρία να το αποδείξετε.
  • Προτείνουμε αναλογικό - αντιπροσωπευτικό προεδρείο διεκδικώντας την θέση που μας αναλογεί με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα, αυτή του οργανωτικού γραμματέα.
  • Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτό που εμείς αλλά και οι υπόλοιπες παρατάξεις δικαιούμαστε.
  • Ζητάμε η πρόταση να μπει σε ψηφοφορία στο Δ.Σ.    
Αυτήν την πρόταση κατέθεσε η Εν.Προοδευτική Συνεργασία στο διοικητικό για την σύσταση νέου προεδρείου.Προς ενημέρωση των συναδέλφων η πρότασή μας απορρίφθηκε με ψήφους 7 κατά (Ενωτική κίνηση και Ν. Ξεκίνημα) 2 υπέρ (Εν. Προοδευτική Συνεργασία και Αδάμαστοι - Πρ.Γραμμή).

Αυτή η εξέλιξη αποδεικνύει πώς προϋπήρξε συμφωνία - παζάρεμα για το μοίρασμα θέσεων - καρέκλας μεταξύ των 2 παρατάξεων της Ενωτικής (Κλήμη Λεοντιάδη) και Ν. Ξεκινήματος ( Γ. Γάκου) με σκοπό να αφήσουν εκτός προεδρείου τους εκπροσώπους των άλλων 2 παρατάξεων του Δ.Σ.

  • Αποδεικνύεται επίσης αυτό που λέγαμε, ότι οι δυο τους στο μόνο που διαφωνούν είναι στην μοιρασιά,μιας και σε όλα τα ουσιώδη ζητήματα δεν διαφώνησαν ποτέ και ψήφιζαν τα ίδια, στοιχισμένοι πάντα στην γραμμή Λυμπερόπουλου (συνδιοικούν και στην ομοσπονδία άλλωστε) υπέρμαχοι και οι δύο του συμβιβασμού και της ''ήπιας απελευθέρωσης''.
  • Αποδεικνύεται πως το προεκλογικό σύνθημα του Ν. Ξεκινήματός περί ''ανατροπής'' και ''αλλαγής'' ήταν καθαρή κοροϊδία!!!  

Εδώ τους ταιριάζει γάντι το αρχαίο ρητό.  

Όμοιος, ομοίω, αεί πελάζει.  ( Όμοιος, τον όμοιο αγαπά κι όμοιος τον όμοιο θέλει).

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, δυστυχώς μετά από το εκλογικό αποτέλεσμα στο σωματείο και αυτή την εξέλιξη,οι αρνητικοί συσχετισμοί στο σωματείο παραμένουν και είναι ισχυρότεροι.

Η Εν.Προοδευτική Συνεργασία γι αυτό που δεσμεύεται είναι ότι θα συνεχίσει να δίνει την μάχη μέσα αλλά κι έξω από το σωματείο για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των συναδέλφων όπως έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα,είτε σε κλαδικά προβλήματα, είτε στον αγώνα, ενάντια στις απειλές κατάσχεσης  του ΚΕΑΟ, την θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας,την κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας για το ΚΤΕΟ που μετά από πολλούς αγώνες καταφέραμε, κτλ.     

Τα χειρότερα είναι μπροστά μας, μιας και μετά την απελευθέρωση του μεταφορικού μας έργου με την ψήφιση των νόμων που προηγήθηκαν, την μεγάλη επίθεση του κεφαλαίου στον κλάδο που δεν την είδαμε ακόμη, ''ξέρει ο λύκος από καρτέρι''.

  • Απόδειξη είναι τα διαγγέλματα στήριξης στο κυβερνητικό έργο του Σ.Ε.Β. και του Σ.Ε.Τ.Ε.
  • Απόδειξη είναι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης στους ''εταίρους- θεσμούς'' , «να μην οπισθογυρίσουν ιδιωτικοποιήσεις που έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Όπου έχει ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής προσφορών, η κυβέρνηση θα σεβαστεί τη διαδικασία σύμφωνα με το νόμο» δηλ.  Λιμάνια,αεροδρόμια, ΟΣΕ, κτλ που εκκρεμούσαν μόνο οι υπογραφές για να ξεπουληθούν, θα συνεχιστούν απαρέγκλιτα ......
  • Απόδειξη είναι το 70% του ''καλού μνημονίου'' και το 30% της εργαλειοθήκης του ΟΑΣΑ που επιβάλει ΠΛΗΡΗ ΑΝΟΙΓΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ για λόγους τόνωσης της ανταγωνιστικότητας.....
  • Απόδειξη είναι οι κατασχέσεις σπιτιών που συνεχίζονται κανονικά για οφειλές στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία.

Συνάδελφε, συναδέλφισσα σε καλούμε σε εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα,τα δυσκολότερα δυστυχώς είναι μπροστά μας κι όπως έχουμε ξαναπεί, σωτήρες μην περιμένεις, μόνοι μας θα σωθούμε.

Εν.Προοδευτική Συνεργασία
Μπότσογλου Κώστας