Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Βουλγαρία: Φονικές πλημμύρες από καταρρακτώδεις βροχές

Τον πνιγμό τουλάχιστον 10 ατόμων και σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και τις συγκοινωνίες προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες που έπληξαν το απόγευμα και βράδυ της Πέμπτης περιοχές της βορειοανατολικής και βορειοδυτικής Βουλγαρίας.
Οι ισχυρές βροχοπτώσεις στη βορειοανατολική πόλη Βάρνα και στη βορειοανατολική πόλη Ασπρούχοβο προκάλεσαν τον πνιγμό τουλάχιστον 10 ανθρώπων ενώ οι αρχές εκφράζουν
φόβο για αύξηση του αριθμού των θυμάτων μέσα στις επόμενες ώρες. Πιο δραματική είναι η κατάσταση στην ορεινή πόλη Ασπρούχοβο, που επλήγη ξαφνικά από κύμα δύο μέτρων εξαφανίζοντας σε λίγη ώρα κεντρικούς δρόμους και σπίτια και αφήνοντας πίσω μόνον εκατοντάδες αυτοκίνητα το ένα πάνω στο άλλο.
Προβλήματα αναφέρθηκαν και στην κεντρική Βουλγαρία, όπου πυροσβέστες διέσωσαν 11 ανθρώπους στην πόλη Κιλιφαβέρο, οι οποίοι είχαν καταφύγει στις στέγες των σπιτιών τους προκειμένου να σωθούν από τις πλημμύρες.
Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Βουλγαρίας προειδοποίησε πως το σύστημα καταιγιστικών βροχοπτώσεων θα διατηρηθεί και τις επόμενες ημέρες κυρίως στις ανατολικές και βόρειες περιοχές της χώρας.
902.gr