Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

«Φάκελος Ασφαλιστικό»:Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων - Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας: Όλοι στο συλλαλητήριο στις 19 Ιούνη

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο για το Ασφαλιστικό και τις συντάξεις στις 19 Ιούνη καλεί ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων – Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας.
Στο κάλεσμά του σημειώνει:
«Το εκλογικό μήνυμα που έλαβε η συγκυβέρνηση και οι εντολείς της, το μεγάλο κεφάλαιο, μας έγινε γνωστό με ιδιαίτερα έντονο τρόπο: Συνέχιση της ίδιας αντιλαϊκής
πολιτικής που κλείνει χιλιάδες μικρούς εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, 32% υπολογίζονται τα κλειστά μαγαζιά κατά μέσο όρο στην Αθήνα.

Υλοποιούνται τα μέτρα φοροληστείας, ταυτόχρονα με την ένταση των κατασχέσεων, ενώ αναθερμαίνεται η συζήτηση για την εφαρμογή παλαιών και νέων μέτρων σε βάρος των αυτοαπασχολουμένων επαγγελματιών και μικρών εμπόρων καθώς και των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Συνέχιση της ίδιας πολιτικής, με νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ήδη έχουν προχωρήσει σε κατασχέσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία (7.500 στο πρώτο τρίμηνο του 2014), γεγονός που θα ενταθεί το επόμενο διάστημα.

Με στοιχεία του ΟΑΕΕ τον Οκτώβρη του 2013, σε σύνολο ασφαλισμένων 800.000, χρωστάνε οι 589.000 (75%), με τους 470.000 έως 25.000 ευρώ, χρέος δηλαδή που διαμορφώθηκε την περίοδο της κρίσης.

Τώρα είναι η ώρα να δώσουμε πιο ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση πως δεν πάει άλλο.

Τώρα είναι η ώρα να αντιστρέψουμε τα πράγματα σε όφελός μας. Μαζί με τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες και τα παιδιά μας.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στην πανελλαδική συγκέντρωση την Πέμπτη 19 Ιούνη στα Προπύλαια, στις 6 μ.μ.».
http://www.902.gr/eidisi/aytoapasholoymenoi/45591/syllogos-aytoapasholoymenon-epaggelmation-kai-emporon-dimoy-athinas