Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Απεργία σήμερα στη «Wind» και την Παρασκευή 11 Οκτώβρη στη «Vodafone».Την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων της «Wind» εκφράζει το Συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής


24ωρη απεργία σήμερα των εργαζομένων στη «Wind», οι οποίοι πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά κτίρια της εταιρείας στην Αττική. 
Στο πλευρό των εργαζομένων στο κτίριο της λεωφόρου Αθηνών βρίσκεται εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ο Ηλίας Σταμέλος
Τη συμπαράστασή τους εκφράζουν και οι Λαϊκές Επιτροπές 3ου-4ου Διαμερίσματος και Αμαρουσίου.
Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται την Παρασκευή και οι εργαζόμενοι της «Vodafone»
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο σχέδιο των δύο εταιρειών για την ενοποίηση των δικτύων τους, το οποίο έχει στόχο
τη διατήρηση και αύξηση της κερδοφορίας τους εν μέσω κρίσης, τη βελτίωση της θέσης τους σε σχέση με τα άλλα μονοπώλια του κλάδου, το μεταξύ τους ανταγωνισμό.
Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με μειώσεις μισθών στη «Vodafone», απολύσεις, εξάπλωση των ελαστικών σχέσεων με συμβάσεις λιγότερο και από μήνα, αύξηση των ενοικιαζόμενων εργαζόμενων, εντατικοποίηση της εργασίας, πίεση γιαυπερωρίες που πολλές φορές δεν πληρώνονται
Γίνονται «προσλήψεις» ακόμα και μέσω του επαίσχυντου προγράμματος του ΟΑΕΔ voucher, που χρησιμοποιεί λεφτά του Οργανισμού, δηλαδή λεφτά από τις κρατήσεις των εργαζόμενων, για να «επιδοτεί την κάθε εταιρεία να προσλάβει νέους εργαζόμενους με μισθούς πείνας».
Το νέο πλάνο που παρουσιάζουν τις τελευταίες μέρες οι εταιρείες ή και οποιοδήποτε παρεμφερές είναι βέβαιο ότι θα χειροτερεύσει ακόμα περισσότερο όχι μόνο τη θέση των εργαζομένων του κλάδου, αλλά και το ίδιο το προϊόν της επικοινωνίας και άρα και τα λαϊκά στρώματα στο σύνολο, σαν τελικούς αποδέκτες του.
Σε ανακοίνωσή της, η «Ταξική Ενότητα» εργαζομένων στον όμιλο «Wind» τονίζει ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να παλέψουν για τη διασφάλιση των θέσεων, των όρων, των συνθηκών της εργασίας, για το αυτονόητο δικαίωμα-ανάγκη του καθένα να ζει αξιοπρεπώς από τη δουλειά του.
«Οι εργαζόμενοι στη "Wind" και τη "Vodafone" δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα θετικό από την τακτική της εργοδοσίας, από τις υποσχέσεις και τα παχιά λόγια των διευθυντικών στελεχών. Δεν πρέπει να υποκύψουμε στις νουθεσίες - απειλές των διευθυντών. Προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν και ταυτόχρονα να μας καλοπιάσουν κιόλας! 
Δεν μας διασφαλίζουν οι προεκλογικού τύπου ανακοινώσεις. Το μόνο που μπορεί να μας διασφαλίσει είναι ο δικός μας αγώνας, η οργάνωση, τα αιτήματά μας (...). Μπορούμε να αντεπιτεθούμε και να παλέψουμε για διασφάλιση των θέσεων εργασίας, για πλήρη και σταθερή δουλειά, για εξασφάλιση ικανοποιητικών συνθηκών και όρων εργασίας, για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με μισθούς και δικαιώματα που να καλύπτουν τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με όλους τους εργαζομένους στον κλάδο για υπογραφή και κλαδικής σύμβασης».
Την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων της «Wind» εκφράζει το Συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής και καλεί τους εργαζόμενους να οργανώσουν την πάλη τους, να μη δείξουν καμία εμπιστοσύνη στις υποτιθέμενες «διασφαλίσεις» των επιχειρήσεων. 
Να οργανωθούν στο επιχειρησιακό και στο κλαδικό σωματείο, το ΣΕΤΗΠ, και να απαιτήσουν να δεσμευτούν οι επιχειρήσεις ώστε:
  • Να διασφαλιστεί η συλλογική σύμβαση εργασίας που έχει υπογράψει το κάθε επιχειρησιακό σωματείο.
  • Καμία αλλαγή στα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων που θα μεταφερθούν στη νέα εταιρεία. Διασφάλιση μισθών και κεκτημένων.
Την αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργαζομένων σε «Vodafone» και «Wind» εκφράζει η Επιτροπή Αγώνα Επινοικιαζόμενων Εργαζομένων της «Vodafone».