Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Στην Ελλάδα για μπίζνες ο «Mr Google»


Μεγαλύτερη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων με εξάλειψη των εμποδίων στην κερδοφορία, περισσότερη πρόσβαση σε ρευστότητα και παροχή κινήτρων για επενδύσεις σε νέα επιχειρηματικά πεδία, τα σημεία που τόνισε στην ομιλία του στο Μέγαρο Μουσικής ο εκτελεστικός πρόεδρος της «Google».
Πρόκειται γα τον Έρικ Σμιντ που είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο με ατομική περιουσία που ξεπερνά τα 7 δισ. δολάρια.
«Ιδέες, πρόσβαση σε κεφάλαια, εξάλειψη εμποδίων» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Έρικ Σμιντ και αναφέρθηκε στη μείωση των σταθερών θέσεων εργασίας
την οποία προκαλεί η ελευθερία κίνησης του κεφαλαίου ανά τον πλανήτη. Πρόσθεσε ότι «θέσεις εργασίας δημιουργούν μόνο οι νέες ανερχόμενες επιχειρήσεις, κανείς άλλος» για να στηρίξει το επιχείρημα του πως πρέπει να στηριχθούν με ακόμα περισσότερα κίνητρα οι επιχειρηματικοί όμιλοι.
Ο εκτελεστικός πρόεδρος της «Google» που συναντήθηκε και με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ανάφερε πως το ταξίδι του στην Αθήνα σχετίζεται με διαβουλεύσεις για πιθανή περαιτέρω ανάπτυξη του Ομίλου στην Ελλάδα απόφευγονταςνα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.