Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Χανιά: Προβλήματα σε σπίτια και οδικό δίκτυο από το χτεσινό σεισμό.Κλειστό παραμένει από το πρωί της Κυριακής το φαράγγι της Σαμαριάς.

Ρήγματα σε σπίτια και προβλήματα στο οδικό δίκτυο καταγράφονται στο νομό Χανίων, μια μέρα μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε βορειοδυτικά της Κρήτης.
Οι περισσότερες αναφορές για ζημιές σε σπίτια καταγράφονται στην πόλη των Χανίων, κυρίως σε παλιά σπίτια. Σύμφωνα με την αντιπεριφέρεια Χανίων, οι αναφορές συγκεντρώνονται και θα ακολουθήσουν αυτοψίες από μηχανικούς, ενώ παράλληλα ελέγχονται οι σχολικές μονάδες των Χανίων και συστάθηκαν επιτροπές ανά δήμο, τα μέλη των οποίων θα πραγματοποιήσουν ελέγχους στα δημόσια κτήρια.
Κλειστό παραμένει
από το πρωί της Κυριακής το φαράγγι της Σαμαριάς, προκειμένου να ελεγχθεί ο δρυμός σε όλο το μήκος της διαδρομής και κυρίως σε σημεία που από το Σάββατο αναφέρθηκαν πτώσεις βράχων.
Επίσης κλειστός είναι ο επαρχιακός δρόμος που οδηγεί στο Θέρισο, σε όλο το μήκος του φαραγγιού, καθώς κρίθηκε σκόπιμο μετά την πτώση ενός μεγάλου βράχου να ελεγχθεί όλο το τμήμα της διαδρομής για να διαπιστωθεί αν υπάρχει κίνδυνος νέων κατολισθήσεων.
Στην πόλη των Χανίων υπήρξε ανησυχία και για την ποιότητα του νερού, αφού παρατηρήθηκαν σωματίδια στο νερό του δικτύου ύδρευσης, ωστόσο σύμφωνα με τεχνικούς της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης - αποχέτευσης, το δίκτυο δεν έχει υποστεί ζημιά.
Να σημειωθεί ότι μέχρι τις 11 το πρωί της Κυριακής είχαν καταγραφεί 40 μετασεισμοί μικρού μεγέθους, με τον μεγαλύτερο από αυτούς να έχει μέγεθος 3,8 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.