Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

19-10-2013 ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το Σάββατο στις 19 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη , σύσκεψη της Πανελλαδικής Γραμματείας Οδικών Μεταφορών της ΠΑΣΕΒΕ  , με θέμα τις εξελίξεις στο κλάδο της μεταφοράς μετά και την ψήφιση του νόμου 4199.
Οι κυβερνήσεις που πέρασαν, έχοντας αρωγό τις συμβιβασμένες ηγεσίες του κλάδου μας , πέρασαν τους νόμους 4070 , 4093 και τώρα τον 4199.Όταν εμείς αποκαλύπταμε το πραγματικό περιεχόμενο της απελευθέρωσης , αυτοί μας κατηγορούσαν ότι κινδυνολογούσαμε , και το κάνουν ακόμη και σήμερα που πλησιάζουμε τον πάτο.
Σήμερα που πολλοί συνάδελφοί μας έχουν χάσει τη δουλειά τους για να ξεχρεώσουν
, σήμερα που πολλοί συνάδελφοί μας χρωστούν στον ΟΑΕΕ 1-3 χρόνια ,σήμερα που πολλοί συνάδελφοί μας αναγκάζονται να  αφήνουν τα αυτοκίνητά τους μισοσυντήρητα και σε λίγο καιρό και ανασφάλιστα , αυτοί ακόμη υποστηρίζουν ότι εμείς κινδυνολογούμε.
Το 2014 θα είναι μια δύσκολη χρονιά , η ανάπτυξη που μας υπόσχονται δεν θα είναι για το λαό αλλά για το κεφάλαιο.Οι πτωχεύσεις θα αυξηθούν για τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς ΕΒΕ.
Συνεχίζουμε στο δρόμο της πάλης για την κατάργηση των νόμων 3887 στα φορτηγά και 4070 στα ταξί ,της λεγόμενης δηλαδή απελευθέρωσης στο κλάδο της μεταφοράς , αλλά και όλων των τροποποιήσεων και ρυθμίσεων που ακολούθησαν ,όπως ο 4093 και 4199.
Συνεχίζουμε το δρόμο της αλληλεγγύης προς το συνάδελφό μας , κόντρα σε κατασχέσεις και αποκλεισμούς από την υγεία.Να είμαστε σε ετοιμότητα να κινητοποιηθούμε όταν πάνε να του κόψουν το ρεύμα ,όταν τον κυνηγήσει η εφορία απειλούμενος από κατασχέσεις.
Δεν είμαστε μόνοι μας και δεν είμαστε μόνο κάτοχοι ταξί και φορτηγών . 
Είμαστε γονείς με παιδιά που σπουδάζουν και η παιδεία πρέπει να είναι δωρεάν.
Είμαστε άνθρωποι που χρειαζόμαστε ιατρική περίθαλψη και η υγεία πρέπει να είναι δωρεάν.
Υπάρχουν προβλήματα παντού ,σε ολόκληρη τη κοινωνία και πρέπει και εμείς να είμαστε κοντά και ένα μαζί τους .
ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ 
ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 
ΧΩΡΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ 
ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΣΤΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ 
ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ -ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ -ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ -ΠΛΗΡΗ ΚΑΛΥΨΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.