Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:Έχουμε τη δύναμη σε κοινό μέτωπο με τις αγωνιστικές δυνάμεις των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων να αναστρέψουμε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική




ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6:00 μ.μ.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

Συνάδελφε-ισσα,

Ενόψει της ΔΕΘ, αλλά και της έναρξης της προεκλογικής περιόδου, κυβέρνηση και αντιπολίτευση ετοιμάζουν για άλλη μια φορά τον καμβά της εξαπάτησης, των αυταπατών και του εμπορίου ψεύτικης ελπίδας. Έχουμε όμως αποκτήσει αρκετή πείρα πλέον. Όσα έχουμε βιώσει, ακούσει και δει τα τελευταία χρόνια και έχουν ήδη αποφασίσει ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε να βιώνουμε με τα ματωμένα πλεονάσματα έως το 2060, τους αυτόματους κόφτες, τη δέσμευση της δημόσιας περιουσίας έως το 2114, τον εργασιακό μεσαίωνα, τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις πρέπει να πάρουν ηχηρή απάντηση .

Δεν πρέπει να ξεγελάσουν κανένα τα παχιά λόγια περί «επιστροφής στην κανονικότητα», της «δίκαιης ανάπτυξης», «εξόδου από τα μνημόνια», κ.α.
Ούτε να πέσουμε στην παγίδα της πόλωσης και του αποπροσανατολισμού που στήνουν για να διχάσουν το λαό, όπως «φως-σκότος», «πρόοδος-συντήρηση», «δεξιά-αριστερά» από αυτούς που ψήφισαν όλοι μαζί τα μνημόνια και με τα δύο  χέρια.

Συνάδελφε-ισσα, έξοδος από τα μνημόνια σημαίνει να καταργηθούν εδώ και τώρα οι 700 και πλέον μνημονιακοί νόμοι, η επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για όλους τους αυτοαπασχολούμενους, η επιστροφή των κομμένων μισθών και συντάξεων, η επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών των  ασφαλιστικών ταμείων από το τζογάρισμα και η επιστροφή των δις ευρώ που χάθηκαν με τις ανακεφαλαιοποιήσεις  για να σωθούν ξένοι και ντόπιοι τραπεζίτες-κοράκια.

Συνάδελφε-ισσα, έχεις πια πείρα, καθρέπτης της πολιτικής και της κανονικότητάς τους είναι οι χαμένες ζωές διαχρονικά, πότε στα αποκαΐδια και πότε στα λασπόνερα. Η προστασία της ζωής είναι «μη επιλέξιμη» στα προγράμματά τους και θεωρείται κόστος, δεν έχουν βλέπεις μπάρες διοδίων τα αντιπλημμυρικά έργα, η πυροπροστασία, η αντισεισμική θωράκιση για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους.

Είναι φανερό για ποιους νομοθετούν όλα αυτά τα χρόνια, ποιους πασχίζουν να σώσουν θυσιάζοντας έναν ολόκληρο λαό με την πολιτική τους. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο όνομα της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» και των ανταγωνισμών  ΗΠΑ-ΕΕ με Ρωσία-Κίνα , έχει μετατρέψει τη χώρα σε απέραντη βάση των γερακιών του ΝΑΤΟ, κλείνει όπως-όπως νατοϊκής κοπής συμφωνία με την ΠΓΔΜ ώστε να ενταχθεί η γειτονική χώρα σε ΝΑΤΟ-ΕΕ μιας και τα αστικά επιτελεία διαβλέπουν ευκαιρίες από όλες αυτές τις εξελίξεις που μόνο κινδύνους, περιπέτειες και βάσανα προμηνύουν για το λαό μας .

Συνάδελφε-ισσα, η ζωή μας, η ζωή των παιδιών μας δεν χωράει στον καμβά τους. Έχουμε τη δύναμη σε κοινό μέτωπο με τις αγωνιστικές δυνάμεις των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων να αναστρέψουμε αυτή την αντιλαϊκή –φιλομονοπωλιακή πολιτική.



Αγωνιζόμαστε για το δίκιο μας και απαιτούμε:

-Άμεση επαναφορά του αφορολόγητου ορίου στις 12000 ευρώ με προσαύξηση 3000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος .

-Κατάργηση του μνημονιακού μέτρου του τέλους επιτηδεύματος.

-Κατάργηση του μνημονιακού μέτρου του ΕΝΦΙΑ.

-Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.

-Καμιά κατάσχεση λογαριασμού και κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας συναδέλφου.

-Να διαγραφούν τόκοι-πρόστιμα και μέρος του κεφαλαίου των χρεών σε τράπεζες.

-Επίδομα 1000 ευρώ στις γυναίκες για κάθε γέννηση παιδιού χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

-Επίδομα μητρότητας σε αυτοαπασχολούμενες γυναίκες.

Συνάδελφε-ισσα, σε καλούμε να ενώσουμε τη φωνή μας βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες



ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6:00 μ.μ.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ



  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ