Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ ΣΤΟ ΑΓ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 10 π.μ.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   -   ΚΑΛΕΣΜΑ                               Μάης 2018

Συνάδελφε-ισσα

Το τελευταίο  διάστημα για ακόμη μια φορά η υποκρισία και το ψέμα περίσσεψαν. Από τη μια έχουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  να στήνει περιφερειακές φιέστες ανά την Ελλάδα και να διαλαλεί όπου σταθεί κι όπου βρεθεί τα περί δήθεν «δίκαιης ανάπτυξης , τέλος των μνημονίων και εξόδου από την κρίση ».

Από την άλλη έχουμε την αντιπολίτευση να μιλά για το αναμασημένο περί «άλλου μείγματος πολιτικής» και από κοντά τα πρόθυμα δεκανίκια (κίνημα αλλαγής –Λεβέντης) είτε ψήφισαν μνημόνια είτε όχι, να σιγοντάρουν παίζοντας το ρόλο του λαγού.

Τόσο η δήθεν «δίκαιη ανάπτυξη τους» , όσο και τα «άλλα μείγματα» έχουν μια προϋπόθεση, έναν κοινό παρανομαστή στο όνομα της «συνέχισης του κράτους»  όπως όλοι τους λένε. Να συνεχίσουν να φορτώνουν στις πλάτες μας τα βάρη μιας κρίσης που δεν είναι δική μας κι ένα χρέος που ο λαός δεν δημιούργησε, δεν ευθύνεται γι αυτό, κι έχει ενθυλακωθεί στους όπου γης φορολογικούς παραδείσους.

Είναι τόσο δίκαιη η ανάπτυξή  τους  και τόσο εύπεπτα τα μείγματα και οι συνταγές τους που για βασικά υλικά είχαν-έχουν αλλά και θα έχουν : Ματωμένα πλεονάσματα έως το 2060 και βάλε, φοροληστεία, κατασχέσεις, πλειστηριασμούς, υποβαθμισμένες έως ανύπαρκτες δομές υγείας και παιδείας που θα πληρώνουμε πανάκριβα, τσακισμένα δικαιώματα και για τα γεράματα για όποιον τα καταφέρει να τεκμηριώσει δικαίωμα σύνταξης , αυτή θα είναι σύνταξη πείνας και εξαθλίωσης που ούτε φιλοδώρημα δεν το λες. Τώρα αν σε όλα αυτά προσθέσουμε  το ξεπούλημα ακόμη και του αέρα που αναπνέουμε καταλαβαίνει ο καθένας για ποιανού το δίκιο μιλάνε. Κανένας δεν πρέπει να παρασυρθεί  ειδικά όσο πλησιάζουμε στις εκλογές αφού θα παίζουν διαρκώς το ίδιο χιλιοπαιγμένο θεατρικό έργο, σκανδαλολογία για αποπροσανατολισμό και κούφιες υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα για να χρυσώσουν το χάπι.

Συνάδελφε-ισσα, με βάση τα παραπάνω και με το γεγονός ότι έχουμε σε εξέλιξη την λεγόμενη απελευθέρωση του Μεταφορικού μας έργου, συνεχίζουν να προσθέτουν νέα βάρη όπως το κόστος αλλαγής ταξιμέτρου, του φακέλου πιστοποίησης ταξιμέτρου με εξοντωτικά πρόστιμα (5000€), τη φορολογία που έρχεται να γίνει ακόμη πιο δυσβάσταχτη αφού από το 2019 και οι ασφαλιστικές εισφορές θα υπολογίζονται σαν έσοδα, τα πανάκριβα καύσιμα, το κόστος λειτουργίας και συντήρησης του οχήματος, κ.α .

Και εδώ μπαίνει μπροστά μας ένα δίλημμα: Αν θα συμβιβαστούμε να ζούμε με τα χειρότερα που μας ετοιμάζουν ή θα βάλουμε πλάτη στους  αγώνες του λαϊκού κινήματος  για το δικό μας δίκιο. Γιατί τίποτα δεν μας χαρίστηκε αλλά κερδήθηκε με αγώνες και αίμα , ενώ ότι χάθηκε εμείς το αφήσαμε να χαθεί.

Συνάδελφε-ισσα, σήμερα στον 21Ο  αιώνα υπάρχουν όλες εκείνες οι υλικές προϋποθέσεις να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας μια ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια,  αρκεί να προτάξουμε τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες. Αυτό που μπαίνει εμπόδιο είναι η ανάγκη μιας χούφτας βαμπίρ του πλούτου για όλο και περισσότερα κέρδη, το πολιτικό τους προσωπικό με δεκανίκια τη συνδικαλιστική εργοδοτική-φιλοκυβερνητική αριστοκρατία που δυστυχώς ελέγχει τα συνδικάτα με σωματεία σφραγίδες και διάφορα καλπονοθευτικά τεχνάσματα.



Παρά τα όσα κατά καιρούς διακηρύσσουν, όλοι αυτοί έχουν συμμαχίσει.

Πρόσφατο είναι το γεγονός του δημοψηφίσματος  όπου  ΕΣΕΕ-ΓΣΕΒΕΕ-ΑΔΕΔΥ-Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, Εμπορικοί σύλλογοι βρέθηκαν στον ίδιο δρόμο να υπερθεματίζουν υπέρ του ΝΑΙ ενώ αγωνιούσαν και πίεζαν την κυβέρνηση της πρώτης φοράς «αριστερά» να κλείσει άρον-άρον την συμφωνία που μας έφερε το 3Ο μνημόνιο που έβλεπαν με καλό μάτι και τα αντιλαϊκά του μέτρα να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα.

Η μαύρη συμμαχία των «προθύμων» που έκανε αυτή η συνδικαλιστική ελίτ και από την οποία δεν λείπουν ΣΕΒ-ΣΕΤΕ-Ένωση Εφοπλιστών- Ένωση Τραπεζιτών, αφού μόλις προχθές “χώρεσαν” δίπλα τους, συνυπογράφοντας κοινή δήλωση για ένα (έκπληξη!) Εθνικό Στρατηγικό Αναπτυξιακό σχέδιο, ετοιμάζουν φιέστες με την απεργία που προκήρυξαν για τις 30 Μάη. Συμμαχία μπορεί να είναι. Κοινωνική συμμαχία όμως δεν είναι, ανάμεσα στην πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων και σε διάφορους κλάδους μισθωτών, συνταξιούχων κ.λπ.  

Εμείς προτάσσουμε τη δική μας ταξική-λαϊκή συμμαχία με αιτήματα για τη κάλυψη των δικών μας σύγχρονων  αναγκών.

Έχουμε βρεθεί και θα ξαναβρεθούμε μαζί τους εργατοϋπάλληλους, τους βιοπαλαιστές αγρότες, επιστήμονες, τεχνικούς, άνεργους και συνταξιούχους.

Αυτή είναι η δική μας Κοινωνική Συμμαχία.

Τα αιτήματά μας είναι δίκαια, αφορούν την επιβίωσή μας, την επιβίωση των οικογενειών μας. Απαιτούμε εδώ και τώρα:

Καμιά κατάσχεση, κανένας πλειστηριασμός στην πρώτη κατοικία, την επαγγελματική στέγη, τα εργαλεία και τα μέσα εργασίας από δάνεια που βρίσκονται στο κόκκινο. Κατάργηση των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών για χρέη στον ΟΑΕΕ.

Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων για τα χρέη προς τις τράπεζες. Κούρεμα του κεφαλαίου κατά 30% για τους εν ενεργεία αυτοαπασχολούμενους και κατά 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.

Επαναφορά του αφορολόγητου για τους αυτοαπασχολούμενους. Φορολογία στο πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων, του τέλους επιτηδεύματος, του ΕΝΦΙΑ. Αύξηση της φορολογίας προοδευτικά στο 45% για το μεγάλο κεφάλαιο.

Ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός που να καλύπτει τις απαραίτητες λειτουργίες κάθε μικροεπιχείρησης.

Αποσύνδεση των ασφαλιστικών οφειλών από την πρόσβαση σε παροχές Υγείας - Πρόνοιας - Περίθαλψης. Δωρεάν πρόσβαση για όλους τους αυτοαπασχολούμενους και τις οικογένειές τους σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Επίδομα τοκετού και επίδομα μητρότητας (6μηνο). Αντίστοιχη μέριμνα για τους παιδικούς σταθμούς σε κάθε δήμο.

Αναπλήρωση των απωλειών στις συντάξεις και κατάργηση των νέων αυξήσεων στις εισφορές. Όρια συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους άντρες και στα 55 για τις γυναίκες.  Σύνταξη με βάση τις καταβεβλημένες εισφορές, για όσους αυτοαπασχολούμενους έχουν συμπληρώσει συντάξιμη ηλικία, και δεν μπορούν να ρυθμίσουν τμήμα ή το σύνολο των οφειλών τους. Οριστική διαγραφή όσων οφειλών απομείνουν.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ

ΣΤΟ ΑΓ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ  ΣΤΙΣ 10 π.μ.