Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Φθινοπωρινό σκηνικό σε όλη τη χώρα.H Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες


Επιδεινώνεται από σήμερα το βράδυ ο καιρός, με κύρια χαρακτηριστικά τις καταιγίδες, τους ισχυρούς βοριάδες και την πτώση της θερμοκρασίας.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, την Τρίτη θα εκδηλωθούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν μέχρι το μεσημέρι.
Από τα δυτικά και βόρεια θα επικρατήσουν σταδιακά βοριάδες και η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση που θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα από την Τετάρτη και μετά.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας.