Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Διεκδίκησαν ιατροφαρμακευτική κάλυψη αυτοαπασχολούμενου καρκινοπαθούς.Αν δε θεωρηθεί το βιβλιάριο θα πρέπει να πληρώνει για κάθε χημειοθεραπεία ποσό ύψους 800 ευρώ που επίσης δεν έχει να πληρώσει.

  • Ο 47χρονος καρκινοπαθής δεν μπορεί να κάνει θεραπεία επειδή ο ΟΑΕΕ δεν του σφραγίζει το βιβλιάριο.
  • Κινητοποίηση χτες από συλλόγους, συνδικάτα, φορείς, στο παράρτημα του ΟΑΕΕ στο Αιγάλεω. Νέα κινητοποίηση την επόμενη βδομάδα για να λυθεί άμεσα το πρόβλημα.



Χτες το πρωί, αντιπροσωπεία συλλόγων ΕΒΕ, σωματείων και φορέων προχώρησε σε παρέμβαση στο παράρτημα του ΟΑΕΕ στο Αιγάλεω 
με στόχο να σφραγιστεί το βιβλιάριο ενός 47χρονου καρκινοπαθή και να δοθεί παράταση στην ιατροφαρμακευτική του κάλυψη για τους επόμενους τρεις μήνες ώστε να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τις χημειοθεραπείες. 

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) αρνήθηκε να προχωρήσει στη θεώρηση του βιβλιαρίου του λόγω χρεών για ασφαλιστικές εισφορές τις οποίες λόγω κρίσης και αναδουλειάς αδυνατεί να πληρώνει. 

Αν δε θεωρηθεί το βιβλιάριο θα πρέπει να πληρώνει για κάθε χημειοθεραπεία ποσό ύψους 800 ευρώ που επίσης δεν έχει να πληρώσει. Αρα, του κόβουν τη θεραπεία με όλους τους κινδύνους για τη ζωή του.