Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:Κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους στην κινητοποίηση την Πέμπτη 25/02,στις 10.00 πμ.,στο ΥΜΑΘ


ΚΑΛΕΣΜΑ

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Οι ανάγκες μας δεν μπορούν να περιμένουν. Το προεδρείο της Ομοσπονδίας (ΠΟΕΙΑΤΑ) και το σωματείο έχουν εγκαταλείψει τον κλάδο στην τύχη του και το μόνο που κάνουν είναι να δίνουν χρόνο στην κυβέρνηση, καλλιεργώντας μειωμένες απαιτήσεις και αυταπάτες στους συναδέλφους ότι με τα ελάχιστα ψίχουλα θα επιβιώσουν.

Την ίδια ώρα κάνουν πλάτες στη σιγή νεκροταφείου που θέλει η κυβέρνηση να επιβάλλει στο λαό, με την αστυνομοκρατία, τον αυταρχισμό και την καταστολή, διευκολύνοντας το αντιλαϊκό της έργο.

 

Ήρθε η ώρα να σπάσουμε τη μιζέρια, την αδράνεια και την απογοήτευση που οι συνδικαλιστικές μας ηγεσίες και η κυβέρνηση θέλουν να μας επιβάλλουν.

 

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

 

Οι επιτροπές αγώνα ΤΑΞΙ Θεσσαλονίκης και Αθήνας μπαίνουν μπροστά και καλούν να συμμετέχουμε σε αγώνα επιβίωσης και αξιοπρέπειας. Πρώτος σταθμός η κινητοποίηση την Πέμπτη 25/2 ώρα 10:00 π.μ. στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης όπου θα καταθέσουμε το παρακάτω ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ


Ο κλάδος των ΤΑΞΙ όπως και πολλοί άλλοι κλάδοι, αν και δεν υποχρεώθηκε να κλείσει  έχει να δει μεροκάματο ένα χρόνο τώρα και ευθύνη γι’ αυτή  τη κατάσταση έχουν οι κυβερνητικές επιλογές για την διαχείριση της πανδημίας.

Γιατί η κυβέρνηση αντί να ικανοποιήσει τα αιτήματα των υγειονομικών για: θωράκιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία, άνοιγμα των κλειστών νοσοκομείων (πχ Λοιμωδών, Παναγία), επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, αλλά και αραίωση των αιθουσών διδασκαλίας με προσλήψεις εκπαιδευτικών, επέλεξε τα μπαλώματα και τα πασαλείμματα,  το άνοιξε κλείσε στην οικονομία και την παιδεία, με καταστροφικές συνέπειες στο εισόδημά μας, στην ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Από τα 800 ευρώ του επιδόματος  του Μαρτίου 2020 (για 40 ημέρες) μέχρι τον Δεκέμβριο, οι αυτοαπασχολούμενοι αλλά και ο κλάδος μας κληθήκαμε να καταβάλλουμε όλες τις προσωπικές ασφαλιστικές εισφορές συν τα λειτουργικά μας έξοδα ενώ η κυβέρνηση αντί να μας επιδοτήσει και να μας απαλλάξει από τις ασφαλιστικές και φορολογικές μας υποχρεώσεις, μας έσπρωξε στα δάνεια των επιστρεπτέων προκαταβολών με τόκο, ενώ πάνω από το 50% των συναδέλφων δεν πήραν ούτε αυτά. Με τις υποχρεώσεις να είναι βουνό τον Δεκέμβριο και με μηδενικό μεταφορικό έργο υποχρεώθηκαν χιλιάδες συνάδελφοι να αλλάξουν ταμειακές μηχανές και ταξίμετρα με κόστος από 650 ευρώ έως και 800 ευρώ.

Η επιλογή της κυβέρνησης είναι να ενισχύει με δις ευρώ τους «πένητες» μεγαλοεργολάβους, τους «μαντράδες» των ΤΑΞΙ, τους αερομεταφορείς, τους καναλάρχες κ.α. Είναι χαρακτηριστικό ότι έδωσε αποζημιώσεις για τις κενές θέσεις σε ΟΣΕ, ΚΤΕΛ ΑΕ, και πλοιοκτήτες, ενώ στα ΤΑΞΙ (με δική της απόφαση και όχι της επιτροπής λοιμοξιολόγων)  επέβαλε να μεταφέρουν έναν επιβάτη επί 4 μήνες, χωρίς επιδότηση κενών θέσεων, εκμηδενίζοντας το όποιο μεταφορικό έργο είχε απομείνει.

Το μόνο αίτημα που ικανοποίησε η κυβέρνηση (ίσως γιατί ήταν βολικό και χωρίς δημοσιονομικό κόστος) ήταν να δώσει παράταση για ένα χρόνο την αντικατάσταση οχημάτων που κόβονται, χωρίς όμως να μας λέει με τι χρήματα θα γίνει αυτό.

Κύριε Υπουργέ. Τα αιτήματα μας είναι αιτήματα επιβίωσης γι αυτό και ζητάμε να τα λάβετε σοβαρά υπόψη. Να είστε σίγουρος πως από την πλευρά μας δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια περιμένοντας καρτερικά τον επαγγελματικό μας θάνατο.


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ-ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

·Μηνιαίο Επίδομα Ειδικού Σκοπού σε όλους τους αυτοαπασχολούμενους για όσο διάστημα διαρκούν τα έκτακτα μέτρα.

·Επιπλέον οικονομική μέριμνα για τους συναδέλφους που είτε νοσούν είτε μπαίνουν σε υποχρεωτική καραντίνα και μένουν χωρίς εισόδημα.

·Γενναία χρηματοδότηση αντικατάστασης αυτοκινήτου για οποιοδήποτε τύπο οχήματος και κάλυψη του υπολοίπου ποσού με άτοκο δάνειο.

·Επιδότηση της αντικατάστασης του ταξιμέτρου σε όλους τους συναδέλφους.

·Απαλλαγή από τις ασφαλιστικές εισφορές με κάλυψη των ταμείων που έχουν λεηλατηθεί τόσα χρόνια, από τον κρατικό προϋπολογισμό.

·Διαγραφή όλων των χρεών που δημιουργήθηκαν την περίοδο της πανδημίας και της κρίσης. Πάγωμα και κούρεμα παλιών οφειλών με διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων.

·Επαναφορά του Αφορολόγητου ορίου για όλους τους αυτοαπασχολούμενους 12000 ευρώ και 3000 ευρώ για κάθε προστατευμένο μέλος και που κατάργησαν τα μνημόνια.

·Να καταργηθεί τώρα το τέλος επιτηδεύματος και ο ΕΝΦΙΑ.

·Ουσιαστικά μέτρα θωράκισης της Υγείας, όπως ζητούν οι ίδιοι οι υγειονομικοί. Να ανοίξουν άμεσα τα κλειστά νοσοκομεία Λοιμωδών και Παναγιά.

·Επίταξη πραγματική των ιδ. κλινικών με κρατικό έλεγχο και στελέχωση του δημόσιου συστήματος υγείας με πρόσληψη μόνιμου ειδικευμένου νοσηλευτικού προσωπικού. Να καλυφτούν άμεσα τα κενά σε νοσηλευτικό προσωπικό όπως εδώ και χρόνια φωνάζουν οι φορείς των νοσοκομειακών γιατρών.


Στην υγεία δε χωρούν προσωρινά μπαλώματα.

·Να σταματήσει ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης στην προσπάθεια της να φιμώσει τον λαό και λαϊκό κίνημα, τι στιγμή μάλιστα που με αφορμή την πανδημία έχει στήσει βιομηχανία αντιλαϊκών νόμων, που καταργούν τις διαδηλώσεις, απαγορεύουν τις κινητοποιήσεις, καταργούν την κοινωνική ασφάλιση και θέλουν τον λαό να δουλεύει τζάμπα και απλήρωτος.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ