Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Έφτασε ο τυφώνας Κλεοπάτρα που έπληξε τη Σαρδηνία , στην Ελλάδα και πλήττει αρκετές περιοχές της χώρας.

Αναδεικνύεται η έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας, σχεδιασμού και γενικότερων υποδομών.
Εξασθενημένος μεν, αλλά έφτασε στην Ελλάδα και πλήττει ήδη με ισχυρές βροχές πολλές περιοχές της χώρας ο κυκλώνας Κλεοπάτρα που σάρωσε τη Σαρδηνία. 
Κυκλοφοριακό χάος προκάλεσε στο Λεκανοπέδιο της Αττικής η πρωινή νεροποντή.
Με προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε αρκετούς δρόμους του Λεκανοπεδίου λόγω των βροχών
και των τοπικών καταιγίδων που σημειώνονται από το πρωί στην Αττική. 
Ωστόσο η έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας, σχεδιασμού και γενικότερων υποδομών αναδεικνύονται με αφορμή και τα σημερινά προβλήματα.
Λόγω συσσώρευσης υδάτων, από τις 8.30 το πρωί έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Πειραιώς από το ύψος της Π. Ράλλη έως τη Χαμοστέρνας και στα δύο ρεύματα, καθώς και στην υπόγεια γέφυρα της Λ. Συγγρού στο Δέλτα Φαλήρου στο ρεύμα από Πειραιά προς Αθήνα.
Μεγάλες ουρές αυτοκινήτων σχηματίζονται κατά μήκος του Κηφισού στο ρεύμα εξόδου προς Λαμία αλλά και στο ρεύμα εισόδου από το ύψος της Αττικής Οδού.
Από το μεσημέρι πάντως αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού.
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει για σήμερα άστατο καιρό σε όλη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν περισσότερο την Πελοπόννησο, την Ανατολική Στερεά και τα βορειοανατολικά.
Θα πνέουν επίσης νοτιάδες μέχρι 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.
Κακοκαιρία αναμένεται και αύριο Πέμπτη, με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα, ενώ στα πελάγη θα πνέουν νοτιάδες εντάσεως μέχρι 7 μποφόρ.
Οι καιρικές αυτές συνθήκες θα διατηρηθούν μέχρι και την Παρασκευή, οπότε και αναμένεται σταδιακή ύφεση των φαινομένων από τα δυτικά