Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΕΡΜΗΣ»


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΕΡΜΗΣ» ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΔΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ



ΕΝΩΤΙΚΉ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  Δ.Σ. ΕΡΜΗ 18/9/1013 Πρακτικό

Όλοι οι νόμοι, οι τροπολογίες, και  οι νομοθετικές ρυθμίσεις που είτε ψηφίστηκαν από την βουλή είτε πέρασαν με την διαδικασία του κατεπείγοντος αλλά κι αυτές που θα συνεχίσουν να έρχονται, από τον 4070 μέχρι σήμερα, 
η  κεντρική τους στόχευση  είναι να παραδώσουν  ένα μεγάλο κομμάτι του μεταφορικού μας έργου και ιδιαίτερα το φιλέτο,
στις μεγάλες τουριστικές εταιρίες και στις εταιρίες κολοσσούς που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ενοικίασης αυτοκίνητων.

Η <<απελευθέρωση>> του μεταφορικού έργου στον κλάδο μας είναι ακόμη σε εμβρυακό στάδιο από την άποψη ‘’εισβολής’’  του μεγάλου κεφαλαίου,
το μεγάλο πάρτι θα ξεκινήσει από του χρόνου που θα χυμήξουν τα μεγάλα μονοπώλια στο ξεπούλημα των μεταφορικών υποδομών της χώρας.
 Η συγκεκριμένη τροπολογία είναι μια ακόμη φωτογραφική  ρύθμιση ‘’τσιρότο’’ 
και αυτό που κάνει δεν είναι τίποτα άλλο από το να ταχτοποιεί μια χρόνια στρατηγική επιδίωξη- επιλογή των δύο μεγάλων συνδικαλιστικών παρατάξεων του κλάδου(Ν. Πνοή, ΔΑΚΜΕ)

 που παρά της φαινομενικές τους διαφορές, υπηρετούν πιστά τις κεντρικές πολιτικές επιλογές των κομμάτων τους. 

Κεντρική πολιτική επιλογή ήταν μια <<απελευθέρωση>> με δήθεν κάποιους κανόνες  από την εποχή του ΠΑΣΟΚ(Ρέππας), και από τις συγκυβερνήσεις που ακλούθησαν.

Στα πλαίσια των επιταγών αυτών συνδιαμορφώσατε χέρι-χέρι με τους διάφορους υπουργούς  αυτό το νομοθετικό πλαίσιο και τώρα μας οδηγείτε  στις Α.Ε. 
όπου με την μπανανόφλουδα της ‘’ονομαστικής μετοχής’’ για να γίνει πιο εύπεπτη η μετάβαση μας προς τα εκεί ,μας οδηγείτε αλυσοδεμένους στο να μας κατασπαράξουν.
Αλήθεια η ονομαστική μετοχή θα αποτρέψει τον Χ Μουζενίδη να γίνει μέτοχος μιας Α.Ε. φυτεύοντας μια δική του διοίκηση?

Θα αποτρέψει δηλ. στο να καταντήσουμε υπάλληλοι του  Χ Μουζενίδη δουλεύοντας για ψυχούλα?

Το γεγονός ότι η μετοχή είναι προσωρινά προσωπική αλλάζει με μία ρύθμιση που ούτε χαμπάρι θα πάρουμε.

Εδώ σήμερα, τώρα, που μιλάμε τους διαφημίζουμε ως ευεργέτες.


Αυτό που ζούμε είναι το “success story” τις απελευθέρωσης με κανόνες ,του οποίου οι κορυφαίοι συμβιβασμένοι συνδικαλιστές  του κλάδου 
αφού μας οδήγησαν  να καταπιούμε την κάμηλο, τώρα μας καλούν κάθε τόσο που έρχεται μία ρύθμιση να διυλίσουμε τον κώνωπα.  


ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ